Det er jul og tid til at få fyldt kagedåserne med julens bedste bagværk. Men hvordan er det nu lige, at man får sikret sig, at julesmåkagerne bliver sprøde og velsmagende? Her får du Foodtv.dks tips til tre af de mest populære julesmåkager, samt opskriften på en hel ny variant.

Julesmåkager skal være søde, sprøde og helst lidt vanedannende. På Foodtv.dk elsker vi julen og al den tilhørende julebag, og derfor har vi sat os for at finde opskrifterne på de bedste og mest elskede julesmåkager. Kogebogsforfatter og kok Morten Skærved er lidt af en ekspert på området, og han har derfor også et par gode råd til dig, som ønsker at mestre julekagebagningen.

Brunkager er med den velkendte smag af krydderier og mandler, en af de mest elskede julesmåkager i Danmark. Men for at gøre brunkagen helt perfekt og sprød, skal man huske at køle dejen godt ned. Du kan finde opskriften, og få svar på hvorfor, lige her.

Hvis du står og mangler lidt inspiration til et nyt julehit, så forslår Morten Skærved, at du prøver jydekagerne, som er en nyfortolkning af den klassiske jødekage. Jydekagerne indeholder til forskel fra jødekager en smule ingefær til at runde smagen af - og så sidder kanelsukkeret som en sprød kant på ydersiden af kagen i stedet for at være drysset ovenpå. I tv-indslaget i toppen af artiklen kan du se, hvor nemt du laver den nye småkage.

Det bedste ved julesmåkager er, at man kan bage hele molevitten på én gang og gemme dem i fine kagedåser. På den måde har man altid småkager klar til de uventede julegæster og til den perfekte værtindegave til årets julefrokost – og her er der især én slags julesmåkage som egner sig:

Vaniljekranse er et sikkert hit i juletiden og passer perfekt til eftermiddagskaffen. Men passer man ikke på, kan de hurtigt blive tørre og kedelige. Et trick til at gøre dem perfekte er at bruge marcipan, og du finder en opskrift med netop denne ekstra særlige ingrediens lige her.

Den tredje småkage som er uundværlig i juletiden, er pebernødder. De fleste køber deres pebernødder i supermarkedet, men det er der slet ingen grund til. Hjemmelavede pebernødder smager simpelthen bare bedre, og så er de super nemme at lave. Hemmeligheden bag de perfekte pebernødder ligger i selve peberblandingen, og opskriften kan du finde lige her.

Husk at du altid kan finde opskrifter på alle julens klassikere på www.foodtv.dk.