Udvalget af fastelavnsboller varierer enormt. Med fløde, uden fløde, med mokkacreme, jordbærcreme etc. Men i testen har vi udelukkende smagt på gammeldags fastelavnsboller - dvs. en lukket bolle med creme og typisk pyntet med glasur.

Grannys House

Test af fastelavnsboller. Her fra Granny. Vis mere

  • Fyld: Vaniljecreme
  • Pynt: Hvid glasur
  • Pris: 25 kr.

★★★★★★

Nanna Simonsen: »Den er min favorit. Jeg falder for, at både bolle og creme smager så hjemmelavet. Cremen smager af vanilje, som kun en creme, man selv koger, kan smage. Bollen er blød og fin, der er kardemomme i, og jeg kan smage det. Den er ikke for sød, og der er salt i. Dens ydre er ikke så flashy, og den er ret stor – jeg vil sige til den voluminøse side. Det er en to-personers bolle.«

Sarah Skarum: »Jeg er fuldstændig enig. Den smager bare helt basalt rigtig godt og hyggeligt, og den spiller ikke smart på nogen måde. Det er et dejligt stykke bagværk, og det er lækkert, at der er meget creme i. Jeg skal ikke lede efter cremen og får ikke tørre bidder i munden. Jeg er helt i top med den her bolle – både i look og smag.«

Lagkagehuset

Test af fastelavnsboller. Her fra Lagkagehuset. Vis mere

  • Fyld: Creme, chokolade og marcipan
  • Pynt: Chokoladeglasur
  • Pris: 20 kr.

★★☆☆☆☆

Nanna Simonsen: »Chokoladeglasuren er bedøvende sød. Lidt mere kakao ville have taget toppen af det søde. Glasuren er så sød, at den overdøver al anden smag. Jeg kan ikke smage bagværket. Jeg kan dufte lidt kardemomme, men jeg kan ikke smage det. Der er marcipan i, og den smager i sig selv ikke dårligt, men jeg er ikke vild med den fortolkning af fastelavnsbollefyld. Der er også små chokoladestykker i, og det, synes jeg, heller ikke hører sig til.«

Sarah Skarum: »Jeg er skuffet over, hvor lidt creme der er i. Der er en ikke særlig spændende remonce med chokolade i. Jeg synes, det er malplaceret med chokoladestykker. Bollen smager fedtet på en ubehagelig måde og sætter sig på ydersiden af tænderne. Jeg tror ikke, den her bolle er bagt med super meget smør.«

Meyers Bageri

Test af fastelavnsboller. Her fra Meyer. Vis mere

  • Fyld: Vaniljecreme
  • Pynt: Chokoladeglasur
  • Pris: 20 kr.

★★☆☆☆☆

Nanna Simonsen: »Her kan jeg næsten heller ikke finde cremen, og chokoladeglasuren er for sød. Selve bollen smager ret meget af gær. Den ville jeg være ked af at være kommet hjem med. Jeg synes, det er en kedelig fastelavnsbolle, som minder mig om de tvangsfastelavnsboller, man fik, da man var barn.«

Sarah Skarum: »Der var lidt mere creme i mine bidder, men jeg synes også, at man har været for fedtet med cremen. Det er et dumt sted at spare. Helt grundlæggende synes jeg ikke, den smager af ret meget. Hvis jeg selv havde bagt den, ville jeg tænke, at jeg havde brugt for billigt mel. Ja, glasuren er for sød, og på denne bolle er glasuren lagt i små cirkler, hvilket ser uappetitligt ud. Det får mig til at tænke på børnehistorien om muldvarpen med lort på hovedet.«

Emmerys

Test af fastelavnsboller. Her fra Emmerys. Vis mere

  • Økologisk
  • Fyld: Creme og chokoladestykker
  • Pynt: Chokoladeglasur
  • Pris: 24 kr.

★★★★☆☆

Nanna Simonsen: »Den er jeg heller ikke så glad for, men jeg kan godt lide, at der er rigtig chokolade på toppen. Jeg ved ikke, hvor god den er, men i hvert fald er det ikke en helt så kvælende sød glasur, som glasur lavet med flormelis. Bollen har imidlertid en fedtet smag. Og noget gærsmag. Den er lidt brioche-agtig i konsistensen. Der er heller ikke meget creme i den.«

Sarah Skarum: »I mit stykke har de ikke været helt så fedtede med cremen, og den smager udmærket, men også i denne er der chokoladestykker. Det er synd, fordi chokoladen tager noget af cremesmagen. Selve bollen er smukt hævet, og indeni ser man også nogle smukt hævede lag. Det er meget lækkert. Desværre synes jeg bare, at den smager, som om man har brugt noget billigt fedt. Det er vildt ærgerligt, for en fastelavnsbolle lever jo ligesom i kraft af, at den er en lille lækker smørsag.«

Føtex Food

Test af fastelavnsboller. Her fra Føtex. Vis mere

  • Fyld: Creme
  • Pynt: Chokoladeglasur
  • Pris: 10 kr.
  • Bedst til prisen

★★★★☆☆

Nanna Simonsen: »Glasuren på den her er ligesom flere af de andre lavet med flormelis, men der er mere kakao i, så smagen er bedre balanceret. Cremen smager af mandler, og det er sådan, jeg synes, at creme i fastelavnsboller skal smage. Resten af bollen smager udmærket, men er lidt mere anonym end den første i udvalget. Jeg synes, at den er til fire stjerner.«

Sarah Skarum: »Jeg er nok lidt mere begejstret end dig. Jeg kan rigtig godt lide den. Cremen er rigtig, rigtig god. Mængden er ikke voldsomt stor, men den er fordelt i hele bollen, så jeg ikke får nogle tørre bidder, og selv om det alligevel skulle ske, så ville det ikke gøre noget, for bollen smager godt. Glasuren er pæn og pænt lagt på. Jeg er enig i, at den ikke er på højde med den første i udvalget, og det er ok med fire stjerner, men de skal være store.«