Det kan være svært at lade resterne af fredagspizzaen være, når man åbner køleskabslågen lørdag morgen, selv om det egentlig var mælk eller smør, man var på jagt efter.

Men det gør heller ingenting - faktisk tværtimod, siger den amerikanske diætist og blogger Chelsey Amer ifølge Chicago Tribune.

»Det vil måske overraske dig, men et gennemsnitligt pizza-slice indeholder næsten det samme antal kalorier som en skål morgenmadsprodukt med mælk på«, siger Chelsey Amer.

»Pizza har endda meget mere protein, som holder dig mæt hele morgenen«, påpeger hun.

Diætisten, som har lidt over 9.000 følgere af sin Instagram-profil om sundhed, erkender, at pizza ikke just er slankekost, men påpeger, at det er sukkerholdige morgenmadsprodukter heller ikke.

»Udover det indeholder en pizza mere fedt og mindre sukker end de fleste kolde morgenmadsprodukter, så du vil ikke opleve et hurtigt sukker-crash«, siger Chelsey Amer.

Hendes udtalelser har allerede vakt en del opsigt i USA, men er ikke blevet direkte modsagt i medierne.

Dog påpeger en anden diætist, Keri Gans, over for New York Post, at man sagtens kan finde morgenmadsprodukter, som er sundere end pizza.

»Hvis du vælger den rette cereal, som er proppet med fiber, så sænker det dit kolestoroltal og kontrollerer blodsukkeret«, siger hun.

Hun foreslår desuden, at man lægger frugt og bær op morgenmaden som et supplement.