Julemåneden er fuld af søde klassikere som klejner og honninghjerter. Men hvorfor ikke opfinde nye favoritter? BTs dessertkok har udviklet en nem og lækker brownie, der smager af jul.

Chokoladerig og fudgy brownie med stykker af hvid chokolade, aromatiske kirsebær og ikke mindst en hyggelig smag af kanel. Lyder det ikke som en kage, der snildt kan kandidere til en ny decembertradition?

”Jeg elsker alle juleklassikerne, men jeg holder også meget af at kreere nye søde julesager. Brownie er en vanvittig lækker kage i sig selv - og bliver bare endnu mere hyggelig med julesmag,” lyder det fra Anne Moltke Dahl, BTs nye dessertkok.

Bedre kendt under bloggernavnet Anne au Chocolat er det ikke overraskende, at hun netop parrer chokoladekagen over dem alle – brownien – med julesmage som kanel og kirsebær.

LOG IND PÅ BT PLUS og få denne uges madskole, hvor BTs nye dessertkok Anne au Chocolat giver dig opskriften på 'Julebrownie med kanel og Amarena-kirsebær'. Du får også Annes Bagetips til hvordan du kombinerer frugt, krydderier og chokolade.

Som abonnent på BT PLUS får du hver uge adgang til BTs madskole, hvor eksperterne på skift deler ud af deres viden og opskrifter.


Julemåneden er fuld af søde klassikere som klejner og honninghjerter. Men hvorfor ikke opfinde nye favoritter? BTs dessertkok har udviklet en nem og lækker brownie, der smager af jul.

Chokoladerig og fudgy brownie med stykker af hvid chokolade, aromatiske kirsebær og ikke mindst en hyggelig smag af kanel. Lyder det ikke som en kage, der snildt kan kandidere til en ny decembertradition?

”Jeg elsker alle juleklassikerne, men jeg holder også meget af at kreere nye søde julesager. Brownie er en vanvittig lækker kage i sig selv - og bliver bare endnu mere hyggelig med julesmag,” lyder det fra Anne Moltke Dahl, BTs nye dessertkok.

Bedre kendt under bloggernavnet Anne au Chocolat er det ikke overraskende, at hun netop parrer chokoladekagen over dem alle – brownien – med julesmage som kanel og kirsebær.

”Den krydrede kanel klæder den intense chokolade i brownien og er med til at afrunde smagen helt perfekt. Kirsebærrene giver julebrownien endnu mere saftighed, en dejlig aromatisk smag af kirsebær og lidt sejt at tygge i,” forklarer hun.

”Og så pynter de så fint på kagens top,” tilføjer hun.

Kirsebærrene, som indgår i julebrownien, er Amarena-kirsebær, der er ekstra aromatiske italienske dessertkirsebær, som ligger i kirsebærsirup. Kirsebærrene har en fast og frisk konsistens til trods for, at de ligger i sirup. Bruges ofte også i pandekager og i julemåneden på Ris à l’amande.

”Hjemme hos os har, vi altid Amarena-kirsebær i køleskabet. De er skønne bare med en kugle vaniljeis,” lyder forslaget fra Anne Moltke Dahl.

Julebrownie med kanel og Amarena-kirsebær (12 pers)

  • 200 g smør
  • 200 g god mørk chokolade, hakket
  • 125 g mel
  • 3 æg
  • 265 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 100 g god hvid chokolade
  • 140 g Amarena-kirsebær
  • Flormelis

Sådan gør du:

Bag helst brownien dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde. Kom den mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter. Opbevar brownien på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, lige inden den skæres ud.