»Jeg ved ikke præcis, hvor mange liter mayonnaise, de køber ind til Letz Sushi-kæden, men det må være nok til at fylde et helt havnebassin ude i det nye Nordhavnskvarter.«

Sådan begynder Berlingskes madanmelder Svend Rasmussen sin vurdering af det københavnsk-århusianske sushi-imperium Letz Sushis restaurant i Nordhavn i København.

Den store mængde af mayo og anden dyppelse gjorde det nødvendigt at rense munden i hvidvin undervejs.

'Vi måtte selvfølgelig også prøve en Letz-rulle, siden de mange maki rullet i tang fylder så forholdsvist meget på menukortet. Valget faldt på kædens signaturrulle, omvendt rullet så risen var rullet uden på tangen, med fyld af tempurastegt reje, avocado, agurk og hvidløg, der ydermere var toppet af en skive lynflamberet laks med ørred- og lodderogn samt forårsløg og – you’ve guessed it – mayo. Den overlæssede makirulle stod ovenikøbet i en sø af unagisauce,' skriver Svend Rasmussen.

Anmelderen langer også ud efter udvalget af fisk – som ifølge hans smag er »for lille til at være interessant i længden«.

Tre stjerner ud af seks mulige kan det blive til.

Anders Barsøe, der er administrerende direktør i den Lars Larsen-ejede sushikæde, anerkender over for BT, at Svend Rasmussen ikke har haft en prangende oplevelse.

»Vi bruger altså ikke så megen mayonnaise, som han antyder. Det kan jeg dokumentere, at vi ikke gør. Men jeg kan genkende, at vores gæster har en præference for retter med chilimayonnaise, goma-dressing og miso-mayonnaise, og derfor fylder retter med det en del i vores kort. Men vi har altså også andet, og det kan måske godt undre, at han ikke valgte noget andet.«

Han vil tage til efterretning, at udvalget kunne være større, men, siger han:

»Vi har en ’månedens rulle’, hvor vi eksperimenterer med nye slags fisk, men overordnet er vores gæster generelt ikke interesserede i andre fiskearter. Vi kigger hele tiden på vores udvalg og tester løbende for at ramme vores gæster bedst muligt, men vi fokuserer samtidig på at have et sortiment, der minimerer madspild,« siger Anders Barsøe.

Letz Sushi driver i alt 12 restauranter – ni i hovedstadsområdet og tre i Aarhus.