Dragsholm Slots køkken brændte ned i 2014, som du kan se i videoen herover. Nu bliver Michelin-restauranten rost til skyerne.

Et af Danmarks ældste slotte, det 800 år gamle historiske Dragsholm Slot i Odsherred, har fået en af de ypperster anmeldelser, man kunne håbe på som restaurantejer.

I Jyllands Posten får slottets restuarant seks ud af seks stjerner af mediets anmelder.

»I kulinarisk kontekst kan Dragsholm nu også prise sig af at have serveret mig et af de bedste måltider, jeg nogensinde har fået. Sådan var det IKKE i 90’erne, hvor jeg til et firmaarrangement på slottet fik serveret et horribelt dårligt måltid med ditto vine. Nu lyder der heldigvis andre køkkentoner på slottet,« skriver anmelderen, der roser køkkenchef Claus Henriksen, der siden 2008 har stået bag gryderne.

Dragsholm slot. Vis mere

Anmelderen fik slottets syvretters menu til 1.200 kr. samt vinmenuen til 1.000 kr, der har fået en michelin-stjerne.

Her stod menuen på blandt andet:

Snacks:

  • Små, stablede ringe af kartoffelbånd, lagt dobbelt med cremefraiche og løvstikke
  • Rå majroe og selleri fyldt med henholdsvis urteemulsion med stenbiderrogn i den ene, yoghurt og taskekrabbe i den anden
  • Dyretatar med pære og solbærsalt med et lille stykke gul bede, stærkt parfumeret af hyldeblomstsaft og drysset med revet oksehjerte
  • En blåmusling serveret i skallen, med en creme på kærnemælk og peberrod
  • En lille pandekage med brunet smør, cremefraiche og toppet med diverse former for hamp
  • “Lammefjordsessens” - en kraftig grøntsagsbouillon

Retterne:

  • Løg med danske blæksprutter, syltet hyldeblomst og mandelmælk
  • Bagt løg og løgsauce med mjød & norske kammuslinger
  • Jomfruhummer med tragtkantareller
  • Pocheret sømrokke med ristede solsikkekerner og sauce på æblecider
  • Stegt havtaske med modnet kofedt og jordskokkeskræller
  • Rehydreret rødbede med syltede hybenroser og kørvel
  • Knust persille med ost fra Branderup og brændt hvidløg
  • Is på mose-eg og creme på pastinak og hæg-brændevin

Den svageste ret var ifølge anmelderen; 'Stegt havtaske med modnet kofedt og jordskokkeskræller.' Den kaldt anmelderen 'kun' for 'virkelig god' uden at komme nærmere ind på flere kritiske punkter.

Dermed endte anmeldelsen med seks stjerner, hvor restauranten nemt kunne have fået mere.

»Jeg så tre stjerner på række i Orions bælte, men beruset af oplevelser og lidt af god vin så jeg en anelse dobbelt; seks stjerner i lige linje på nattehimlen. Det bliver også karakteren for en strålende aften på Dragsholm Slot,« skriver han.