Ingen prins Joachim og ingen grevinde Alexandra, da Prins Nikolaj fik sit prøvebevis og elever og forældre skulle feste på Herlufsholm Skole i sidste måned.

Det myldrede ind med glade og stolte forældre, da Herlufsholm Skole holdt translokationsfest for 9.- og 10.-klasserne den 23. juni, men prins Nikolai måtte kigge langt efter sin far, prins Joachim, og sin mor, grevinde Alexandra.

LÆS OGSÅ: Martin shop-amok: Bil til 1,4 mio. kr.

De havde nemlig valgt at blive væk fra festlighederne, hvor eleverne fik overrakt deres såkaldte prøvebevis og efterfølgende skulle samles til reception hos rektor med deres forældre.

Der er heldigvis god plads i bagagerummet på Martin Jørgensens nyindkøbte Maserati, så Nikolai kunne få alle sine ting med hjem.
Der er heldigvis god plads i bagagerummet på Martin Jørgensens nyindkøbte Maserati, så Nikolai kunne få alle sine ting med hjem. Foto: Uffe Kongsted
Vis mere


I stedet sendte de grevinde Alexandras mand, Martin Jørgensen, som havde god plads til Nikolais grej i bagagerummet på sin nye Maserati Ghibli.

LÆS OGSÅ: Joachim og Marie på luksusferie

Der var dømt lang sommerferie, og han hjalp Nikolai med at bære tasker, kufferter og en køjesæk ud i bilen, før de gik ned til translokationen i skolens kirke.

Prins Nikolai er vokset adskillige centimeter i det år, han har været kostelev på den hæderkronede skole i Næstved, hvor han er faldet så godt til, at han fortsætter der i gymnasiet efter sommer-ferien.

LÆS OGSÅ: Her er skuespillerne, der skal spille Frederik og Mary i ny afslørende film

Nikolai er blevet en høj, flot fyr, og pigerne i de lår-korte skoleuniformer sværmede om ham. Nikolai er blevet en høj, flot fyr, og pigerne i de lår-korte skoleuniformer sværmede om ham.
Nikolai er blevet en høj, flot fyr, og pigerne i de lår-korte skoleuniformer sværmede om ham. Nikolai er blevet en høj, flot fyr, og pigerne i de lår-korte skoleuniformer sværmede om ham. Foto: Uffe Kongsted
Vis mere

Da den 15-årige prins kom ud med prøvebeviset på sine kundskaber i hånden, var han meget ordknap, da HER&NU spurgte, hvordan eksamen var forløbet.

SE OGSÅ: Skuespiller-fortid: Se Kronprinsesse Mary i reklamefilm

»Godt,« sagde han kun og ilede videre i hælene på Martin Jørgensen, der mødte op i lyst jakkesæt og åbentstående hvid skjorte og med hænderne solidt begravet i bukselommerne meget af tiden.

Artiklen er oprindeligt publiceret på www.herognu.dk.