Køge Festuge er stødt på 'chokerende' og 'uforudsete' udfordringer forud for årets afholdelse.

Midt- og Vestsjællands Politi har nemlig – for første gang efter 17 år – afvist, at Køge Festuge som vanligt kan afholdes på Køge Torv.

»Lige nu arbejder vi på højtryk for at få enderne til at hænge sammen,« forklarer Per Bimmer, der er formand for Køge Festuge, til B.T.

Ifølge Køge Festuges officielle udmelding skyldes politiets udelukkelse af den sædvanlige lokation på Køge Torv »primært sikkerhed og den aktuelle situation i verden«.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter overfor B.T., at man har afvist anmodningen om, at Køge Festuge som vanligt kan afholdes på Køge Torv.

Politikredsens stabschef, Rikke Freil Laulund, forklarer dog, at det særligt skyldes det forventede deltagerantal til festugen.

»Der er to grunde til det: For det første, fordi arrangementet er til gene for beboerne i området, og så fordi, de bliver for mange mennesker på for lidt plads,« forklarer stabschefen overfor B.T.

Køge Festuge skal finde en ny lokation til årets festuge.
Køge Festuge skal finde en ny lokation til årets festuge. Foto: Køge Festuge
Vis mere

Derfor ville afholdelsen af Køge Festuge på Torvet stride imod Forlystelsesbekendtgørelsen, uddyber hun.

»Køge Festuge har estimeret, at der kommer 12.000 gæster, og samtidig er de omkringliggende gader små og smalle. Så det betyder, at adgangs- og redningsforholdene ikke ville være gode nok til, at vi ville kunne komme ind i tilfælde af en uventet hændelse.«

I stedet har Midt- og Vestsjællands Politi opfordret Køge Festuge til at finde en ny lokation i byen til festlighederne.

Og det er man i fuld gang med, forklarer festugens formand – også selvom man her igen vil skulle søge tilladelse hos politiet.

»Kommunen arbejder sammen med os lige nu på et finde et alternativt sted at afholde det,« fortæller Per Bimmer Henriksen.

Køge Festuge-formanden forklarer, at man i bestyrelsen er fortrøstningsfulde omkring at få afholdt årets festligheder på trods af politiets afgørelse.

»Der er altid en risiko for, at det ikke kan blive til noget, men som det ser ud lige nu, så regner vi med at finde et nyt sted,« forsikrer festugeformanden.

Køge Festuge 2023 er gratis og afholdes fra torsdag 31. august til søndag 3. september – et endnu ubestemt sted i Køge.