Ikke en morgenstund uden havregrød og et tandpastasmil til sig selv i spejlet. Ole Henriksen ved, hvornår det er en god dag. For det er det hver dag.

Hvad spiser du til morgenmad?

»Min morgenmad er det vigtigste måltid hver dag. Uanset hvor jeg er i verden, skal jeg altid have min havregrød med bær og nødder. Jeg rejser rundt med en pose valnødder, så jeg er sikker på at få de 3-, 6- og 9-fedtsyrer, som er så gode for hjernen og energiniveauet.«

LÆS OGSÅ: Kasper Eistrup: "Jeg har prøvet ægteskab, og det siger mig ikke noget"

Er der aldrig nogen, der har tisset på din sukkermad fra morgenstunden?

»Nej, det oplever jeg godt nok ikke. Jeg oplever en livsglæde og taknemmelighed over at være en del af verden. Morgenen er mit favorittidspunkt. Det er en ny begyndelse hver dag. Man kan alt om morgenen, og det er simpelthen fantastisk. Jeg vågner som regel af mig selv klokken 5.30, og Laurence står først op klokken 7.30 (Ole har været sammen med Laurence i 31 år og gift med ham i syv, red.). Så hopper jeg ud på badeværelset og slår vand i ansigtet, smiler til mig selv i spejlet og byder mig selv velkommen til en ny dag. Derefter går jeg ned i køkkenet og laver havregrød og kaffe. Jeg læser, gerne i Hillary Clintons nye biografi, samler mine tanker og lytter til fuglene.«

Har du altid været så glad for morgenstunden?

»Som 10-årig, da jeg var mælkebud i Nibe, vågnede jeg også klokken 5.30 hver dag. Jeg stod ud af sengen som en kanon og løb om kap med mig selv op til Nibe Torv. Jeg var en lille dværg, og jeg slæbte på de her tunge mælkeflasker. Det var hårdt arbejde, men jeg nød det.«

LÆS OGSÅ: Lotus kæmpede med anoreksi i 12 år: "Jeg levede af Cola Light og salte fisk"

Hvor er det bedste sted i verden at spise morgenmad?

»Le Pain Quotidien i West Hollywood. Det, der er skønt, er naturligvis maden, men også de store fællesborde. Der har jeg mødt så mange dejlige mennesker igennem årene, bare fordi man sidder ved siden af hinanden. Hvis vi spiser morgenmad der, får jeg to morgenmåltider. Havregrød, når jeg står op, og tre blødkogte æg uden salt på Le Pain. Jeg elsker blødkogte æg.«

Hvordan ser din favoritdag ud?

»Efter havregrøden ville jeg gå ud i baghaven til min parallelbarre, hvor jeg laver øvelser, spiller høj musik og danser. Så på Le Pain med Laurence og i Nike-forretningen og Barneys. Selvfølgelig skulle jeg være sammen med Laurence. Han har en udstråling som få, han er et overskudsmenneske, og han er meget sjov. Om aftenen ville vi spise på vores favoritrestaurant Cecconi's, hvor vi kan sidde på terrassen. Der er alle aldersgrupper, men alle ser bare så godt ud. Vi elsker dem, der arbejder der. Including Danielle, som er hovedreceptionisten. Laurence giver hende altid en svingom, og de er så fantastiske sammen. Jeg ville spise deres rødbedesalat med gedeost og nødder, hvid fisk med spinat, ristede små rosmarinkartofler og brød med masser af olivenolie til hovedret og drikke vodka on the rocks med to citronskiver.«

LÆS OGSÅ: Lars Lilholt: Livet har lært mig, at du ikke skal lyve overfor kvinder

Hvordan får man en lykkelig dag?

»Du skal være forelsket i dig selv og dyrke lykken, for så kan du være lykkelig hver dag og ikke bare i øjeblikke. Du skal spise sundt, få dig en god nattesøvn og motionere meget. Det er så godt for en sund hjerne. Du skal have alenetid for at oplade batterierne og udfordre hjernen, så du ikke falder tilbage i rutinen. Og så skal du være socialt engageret og tage dig tid til dine medmennesker. Det giver et lykkeligt liv.«

LÆS OGSÅ: Anders Stegger: "Jeg bliver lidt intimideret af store bryster"

LÆS OGSÅ: Sådan ser de kendte ud i genbrugstøj fra top til tå

LÆS OGSÅ: "Jeg brugte åndssvagt meget energi på mænd, som ikke ville mig"

Artiklen er oprindelig bragt hos eurowoman.dk