Tanja Doky forlader jobbet som hofdame for kronprinsesse Mary.

Det er angiveligt ikke så nemt både at være bedste veninde med kronprinsesse Mary og samtidig være ansat som hendes hofdame, for nu har også Tanja Doky sagt sin stilling op ved hoffet. Hun er den eneste hofdame, Mary har haft, siden Caroline Heering fratrådte stillingen som hofdame og blev Kronprinsessens særlige rådgiver i Mary Fonden sidste år i april. Mary skal derfor ud og finde en afløser for 42-årige Tanja Doky, som har været på lønningslisten siden oktober 2007.

Som hofdame har man ikke et 9 til 16-job, og de uforudsigelige arbejdstider har måske været medvirkende til Tanja Dokys beslutning om at finde sig et andet job. Sidste år flyttede hun nemlig fra sin berømte musikermand, Chris Minh Doky, og er derfor alenemor til parrets to børn, når de ikke er hos deres far.

LÆS OGSÅ: Sød pige med jernnæve: Marie får mere og mere

Ligesom Caroline Heering blev Tanja Doky veninde med Mary, kort efter at hun var kommet til Danmark som kronprins Frederiks kommende hustru. Både Chris Minh Doky og Peter Heering var i forvejen nære venner af Kronprinsen, og Mary fandt hurtigt sammen med deres udkårne.

LÆS OGSÅ: Alexandra tjener pengene: Betaler for Martins jetset-liv

De to vennepar har gennem årene deltaget i mange kongelige fester, men efter bruddet mellem Chris Minh Doky og hans kone har musikeren holdt lav profil og har ikke optrådt på officielle gæstelister i kongehuset.

LÆS OGSÅ: Frederik retter ind: Mary er allerede dronning

Da Caroline Heering stoppede som hofdame sidste år, var det fordi hun havde besluttet sig for at prøve noget andet. Hun er stadig med i Mary Fondens bestyrelse, men hun har endnu ikke fået en fast stilling. Derfor krydser kongehuset angiveligt fingre for, at hun igen har fået lyst til at tage endnu en tørn som hofdame for Kronprinsessen.

Artiklen er oprindelig bragt hos herognu.dk