Foto: Finn Hageman/TV2

Det var storebror Emil, der drømte om at rejse jorden rundt, og det har ikke altid været selvsagt, at lillebror Theis skulle med.

Rejsen rundt om jorden med Havana var oprindeligt Emils ide og skulle være et projekt for ham og nogle venner. Men Theis får på kærlig vis bestukket sig med. I bogen ”Hej Far, kære Emil” forklarer Emil, hvordan Theis truede med ikke at hjælpe med klargøring af båden, hvis ikke han måtte komme med hele vejen rundt om kloden.

LÆS OGSÅ: Grand Prix-skandale: DR fyrer jurymedlem

De to brødre har altid været gode venner. En nødvendighed som brødre i en familie der har det bedste med et vådt underlag:

- Theis og jeg har altid været gode venner. Da vi var små og sejlede sammen i længere perioder, havde vi ofte kun hinanden at lege med. Derfor blev vi meget tæt knyttet som børn, og har været det lige siden, skriver Emil, der alligevel ikke var sikker på, Theis skulle have en plads på båden.

LÆS OGSÅ: Populær Go' Morgen-vært holder pause

Det var ikke på grund af deres venskab, Emil havde betænkeligheder ved at lade Theis påmønstre Havana. Det er jo tre år, op og ned af hinanden. Tvivlen bundede i, hvorvidt Theis kunne affinde sig med det langsommere tempo, der er på en båd. Inden der blev lettet anker, var det utænkeligt, at Theis kunne leve med de mange begrænsninger, friheden på et skib giver:

- Han havde gang i 1000 ting; han skulle arbejde som snowboardinstruktør, han skulle surfe, der var alle vennerne, og der var også lige en Roskildefestival, skriver Emil.

Mikkel kan godt forstå den tvivl. Han troede ikke, Theis ville klare mere end halvandet år. Men nu stortrives Theis på Havana, og de to skippere kan ikke forstå, de nogensinde har været i tvivl om hans plads på skibet.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother bryder tabu: Jeg har kæmpet med det her i årevis

- Men vi kunne ikke se det (Theis trivsel på båden red.), fordi Theis har forandret sig så meget fra dengang, hvor vi gik og gjorde klar til den her jordomsejling, til den Theis, han er nu, forklarer Mikkel.

LÆS OGSÅ: Badehotellet vælter sig i succes: Sætter ny TV 2-rekord

Rollerne på båden er nu fordelt, og Emil synes ham og hans broders forskelligheder komplimenterer hinanden godt:

- Theis og jeg er meget forskellige, men det betyder også, at vi supplerer hinanden godt. Theis er en meget bedre håndværker end jeg er, og så er han virkelig god til det sociale, skriver han.

LÆS OGSÅ: Danmark har fået et nyt kendispar

Artiklen er bragt i samarbejde med www.herognu.dk

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.