Selvom kritikken har været benhård mod Orkla, der står bag Kims Chips battle med forskellige influencere, vil firmaet ikke stoppe med at sælge chipsene.

Det fortæller Kim Ege Møller, der er kommunikationschef i Orkla Danmark til DR.

»At stoppe salget ville være ret voldsomt, og vi kommer ikke til at gøre det. Det ville også være noget af en overreaktion at hive poserne ned af hylderne og sætte chipsene ud af produktion,« lyder det. 

Orkla har fået kritik for brug af influenter med børn som målgruppe til chips-reklame fra flere kanter.

Ifølge Forum for Fødevarereklamer, som er et frivilligt samarbejde mellem aktører i fødevarebranchen og mediebranchen, burde Orkla ikke have brugt influencere med målgrupper under 13 år i reklamer for Kims-chips uden at have taget visse forholdsregler.

Det skyldes, at man i kodekset fra foreningen har skrevet, at der 'ikke må markedsføres for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt i medier eller dele af medier rettet mod børn.'

Forum for Fødevarereklamer har specifikt forholdt sig til Orklas brug af influencerne Morten Münster og Jas og Mika efter en klage fra Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk klagede i februar over, at reklamerne henvendte sig til børn.

Det fik Orkla til at sætte aldersbegrænsning på deres reklamer.

Kim Ege Møller fortæller til DR, at det skulle Orkla bare have gjort fra starten, og at man fremadrettet vil tage tankerne fra Forbrugerrådet Tænk med ind i de kampagner, der skal laves fra Kims Chips fremadrettet.

Morten Münster og Jas og Mika har deltaget i Kims Chips Battle, hvor en række influencere laver hver deres version af Kims chips.

Der har været en hel del palaver omkring kampagnen, og Orkla har været nødt til at stoppe samarbejdet med youtuberen Mads Gottlieb, der er en del af 'Gutterne', fordi han gambler på nettet foran sine unge fans. 

»Kims Chips Battle ønsker på ingen måde at blive koblet sammen med gambling. Derfor har vi har meddelt Gutterne, at vi ikke ønsker, at MadsenGaming fortsat indgår i kampagnen,« lød det. 

Kampagnen med Kims Chips Battle fortsætter til uge 18.