Der er gået mode i den, når det handler om mænd og skæg. Det skal være stort, fyldigt og ose af maskulinitet. Og ja, så vil nogle hævde, at mænd med skæg fremstår mere attraktive end mænd uden.

Og så er der de stakler, der brændende ønsker sådan en hårpragt, men som hver gang, skægget er groet få millimeter, må barbere det af, fordi det simpelthen ikke er tilstrækkeligt.

Ja, nogle mænd kan altså bare ikke gro det fandens skæg. Men hvorfor egentlig ikke?

Ifølge The Independent skyldes det et hormon kaldet dihydrotestosteron (DHT), der har samme effekt som testosteron.

Mænds skægvækst afhænger nemlig af, hvordan kroppen reagerer på testosteronen. Hvis du er mere sensitiv over for det, vil skægget vokse sig tykt, mens det modsatte sker for mænd, der er stærke over for testosteron.

Genetik spiller dog også en stor rolle. Hvis din far har et knapt så imponerende skæg, så kan du takke ham for dine udfordringer.

Der er få ting, man kan gøre ved det - det handler hovedsageligt om tålmodighed og ikke at barbere skægget, selv om det måtte klø.

I et interview med LadBible fortæller hårtab-specialist Thomy Kouremada-Zioga dog, at valg af livsstil også kan hjælpe dig til at opnå din drømmepragt:

»Valg af livsstil har stor betydning i forhold til at genoprette hormonbalancen. Tænk derfor over at få nok motion, reducere indtaget af alkohol og at spise sundt.«