Nogen vinder på beliggenheden, andre på det hjemmelavede guf eller de afsindigt lækre varianter, du ikke finder andre steder. Her er de fem ishuse, du bliver nødt til at lægge vejen forbi denne sommer.

Sørup is i Fredensborg

Sørup is i Fredensborg.
Sørup is i Fredensborg.
Vis mere

Der er udsigt over Esrum sø, der er solnedgang og der er Hansen is i fryseren. What’s not to like? Derudover kan du vælge mellem to slags guf, både en hjemmelavet med hindbær og den klassiske – let syntetiske – med jordbærsmag. Der kan være lang kø på en sommerdag, så et godt tip er at komme lige inden solnedgang, hvor der er lidt færre mennesker, men til gengæld bliver der hygget max med levende lys i lanternerne på de små borde omkring ishuset.

Det blå ishus i Tversted

Det blå ishus i Tversted.
Det blå ishus i Tversted.
Vis mere

Vesterhavet bruser i baggrunden, mens køen snor sig fra det blå ishus og helt ud i klitterne, men det gør ikke spor, for det er de mest effektive unge is-byggere, der er ansat her. Isen er de klassiske smagsvarianter fra Premier is, som kan toppes med ishusets hjemmelavede guf – ja faktisk kan man ifølge en seddel i vinduet bestille ’bundguf’ for 5 kr. ... den lader vi lige stå et øjeblik! Perlen på husets iskort er en ’Kæmpe Kalle Globeguffer’ med 10 kugler, flødebolle og guf, som kan erhverves for sølle 60 kr.

LÆS OGSÅ: 6 is der ikke tipper kalorieregnskabet

Strandkiosken i Tisvildeleje

Strandkiosken i Tisvildeleje.
Strandkiosken i Tisvildeleje.
Vis mere

Der ligger maser af ishuse langs den sjællandske nordkyst, men der er noget særligt over Strandkiosken i Tisvildeleje. Måske fordi man kun er få skridt fra vandet, så man kan gå direkte ned i vandkanten og slentre af sted med sin vaffel, mens man nyder det helt særlige lys på den fantastiske strand.

Vaffelhuset i Kerteminde

Vaffelhuset i Kerteminde.
Vaffelhuset i Kerteminde.
Vis mere

Kerteminde må være noget nær Danmarks hyggeligste by om sommeren, så selvfølgelig har de også et af landets mest populære ishuse, hvor folk valfarter til. Vaffelhuset er især kendt for deres hjemmebagte knasende sprøde vafler, der gør det svært nogensinde at spise en almindelig hvinende sød fabriks-vaffel igen.

LÆS OGSÅ: 3 opskrifter på hjemmelavet is

Siciliansk is på Vesterbro

Siciliansk is på Vesterbro.
Siciliansk is på Vesterbro.
Vis mere

Hvis du kender nogen på Vesterbro, har du allerede hørt om Siciliansk is. Alle snakker om den fantastiske isbar i Skydebanegade, og den ligger da også strategisk genialt placeret, så alle der skal besøge den store legeplads i Skydebanehaven kan smutte ind forbi og få en is med på vejen.  Faktisk har isbaren været så populær, at der er udvidet med en butik på Christianshavn - og derudover kan du købe isen hos Kølsters 12 haner i Rantzausgade på Nørrebro. Vi anbefaler på varmeste mandarin-isen og koldskål-isen til de hede sommerdage.

Er der for langt til nærmeste isbar? Så lav din egen hyldeblomst-is:Artiklen er oprindeligt bragt af Boligliv.

LÆS OGSÅ: 15 skønne opskrifter med hyldeblomst

LÆS OGSÅ: 4 lækre iskager, der får dig til at smelte

LÆS OGSÅ: Chokolade-milkshake med brombær