Lyt til artiklen

I 60 år har Karolines Køkken været et velkendt madlavningsbrand for danskerne – og i halvdelen af dem har Tove Færch været madmoren bag utallige opskrifter, som har givet danskerne en inspiration til en grønnere og sundere retning.

Men en æra er ved at være forbi.

Nu vil madmoren fra Karolines Køkken nemlig give sit ikoniske rød-hvidternede forklæde videre, skriver Karolines Køkken i en pressemeddelelse.

»I næsten halvdelen af mit liv har Karolines Køkken været mit hjertebarn. Men nu er det tid til næste kapitel for Karolines Køkken. Og den rette person har i de sidste 16 år været i og tæt på teamet i køkkenet. Det kan ikke være bedre,« siger Tove Færch og uddyber:

»Vi har haft det helt rigtige team til at udvikle køkkenet med afsæt i danskernes behov i køkkenet, tendenser i samfundet og ikke mindst udvikle i takt med, at vores madvaner og prioriteringer i dagligdagen har ændret sig.«

Den kommende madmor hos Karolines Køkken bliver den 40-årige Britta Surland, der siden 2006 har været en del af Tove Færchs team.

Og faktisk havde de allerede ved ansættelsen en snak om, at Britta Surland skulle overtage for Tove Færch, når tiden var inde.

»Karolines Køkken har spillet en afgørende rolle for dansk madkultur gennem seks årtier, hvoraf Tove har stået i spidsen i tre af dem. Det er derfor med stor glæde og ydmyghed, at jeg nu skal drive køkkenet videre ind i den næste fase,« siger Britta Surland.