Burger King, som slår sig op på blandt andet sine flammegrillede bøffer, gør nu en restaurant fuldstændig kødfri.

Nærmere bestemt er det den ikoniske placering på Rådhuspladsen i København, der fra 15. marts og en måned frem bliver helt og aldeles plantebaseret.

Det oplyser burgerkæden selv i en pressemeddelelse.

I de velkendte burgerfavoritter er det altså ikke bare kødet, som skiftes ud, men også ost, bacon og snacks, såsom chili cheese, bliver erstattet med en plantebaseret alternativ.

»Vi glæder os til at byde gæsterne velkommen i vores første plant based restaurant i Danmark. I de forgangne uger har vi i Sverige og Norge åbnet lignende konceptrestauranter med stor succes. Den danske restaurant er i mellemtiden den største af slagsen i Skandinavien,« siger Carsten Lambrecht, dansk landechef i Burger King, og tilføjer:

»Ved at åbne en restaurant, der kun serverer plant based og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu, til vores videre produktudvikling og innovation inden for det plantebaserede segment.«

Af pressemeddelelse fremgår det dog, at enkelte burgere vil indeholde saucer med mælk eller æg, men at disse vil blive tydeligt markeret på menukortet og selvbestillingskioskerne.

Det er The Vegetarian Butcher, som sammen med Burger King har udviklet plantebaserede alternativer, som er leverandør af de plantebaserede burgerbøffer og fileter, der skal gøre det ud for kylling.

Hvad angår den plantebaserede ost, samarbejder Burger King med Violife.

Det er 15. marts klokken 10, at Burger King på Rådhuspladsen slår dørene op til en ny, kødfri restaurant. På åbningsdagen vil der være gratis smagsprøver og konkurrencer, og de første 100 gæster får en goodiebag med blandt andet merchandise og rabatkort.