Foto: All Over

Jane Fonda har aldrig følt sig yngre. Selvom hun måske ikke er den sprælske fitnessguru, hun var engang, så er hendes sind ungdommeligt.

Jane Fonda var begejstret, da hun fik tilbuddet om at medvirke i tv-serien "Grace and Frankie" om to ældre kvinder, der bliver forladt af deres mænd.

- Jeg ville så gerne fortælle om de emner, som er meget virkelige for ældre mennesker, siger Jane Fonda, der fyldte 78 år den 21. december.

- Jeg håbede på, at der ville komme en komedie ud af denne tragiske situation.

LÆS OGSÅ: Se optagelsen: ABBA genforenet i Stockholm

Hun ler. For selvom Jane Fonda tydeligvis er blevet en moden kvinde, der har haft sine skavanker - som dårligt knæ og hofte - så holder hun sig godt og har en særdeles ungdommelig fremtoning.

- Det er ikke slut, før det er slut, siger Jane Fonda til HER&NU om at blive ældre.

- Man kan stadig forelske sig og have sex. Nu skal lyset bare slukkes. Man skal have et tykt tæppe over lampen.

LÆS OGSÅ: Hollywood-stjerne: Lady Diana søgte tilflugt hos mig

"Grace and Frankie" handler om, hvordan de to ældre kvinder håndterer at blive alene. En situation, som mange ældre står overfor, når deres partner dør.

- Man er bange for at falde, siger Jane Fonda, der spiller overfor Lily Tomlin i serien.

- Det er et af de emner, vi tager op: Frygten for at falde og for at blive alene – og så om langsomt at lære værdien af venskab, siger hun til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Hugh Laurie skamroser Susanne Bier

Grace og Frankies mænd (spillet af Martin Sheen og Sam Waterston) har været partnere i et advokatfirma, og det viser sig, at det var de også privat.

- De erklærer, at de vil giftes, forklarer Jane Fonda om præmissen for tv-serien. - Og så sidder vi to koner tilbage, som aldrig har kunnet lide hinanden, og som har glædet os, til mændene skulle på pension, så vi aldrig behøvede at se hinanden igen - og pludselig skal vi dele et fælles sommerhus.

Jane Fonda spiller en ret konservativ og nydelig dame, mens Lily Tomlin spiller en hippietype. De reagerer også forskelligt på deres nye situation.

- Hvad sker der med en, når man er 70, og der vendes op og ned på ens verden? spørger Jane Fonda.

- Man har været hustru i 40 år, og nu er man alene og ældre. Hvad gør man så?

LÆS OGSÅ: McCartney og fruen nyder hinanden: All you need is love

De to skuespillerinder spillede overfor hinanden i filmen "Ni til fem" (1980), som Jane Fonda også producerede.

- Det var som en drøm, der blev til virkelighed, siger Jane Fonda om at samarbejde med Lily Tomlin igen på "Grace and Frankie".

Jane Fonda har aldrig følt sig yngre. Hun påpeger, at man ikke kan måle alder i år. Det skal måles indefra.

- Jeg var virkelig gammel, da jeg var 20. Da jeg var 30, var jeg oldgammel, og jeg kunne ikke forestille mig min fremtid. Det er en af grundende til, at jeg ikke kunne være kreativ, da jeg var 49, siger Jane Fonda, der holdt en pause fra filmbranchen, til hun var 65. Det var dengang, hun var gift med mediemanden Ted Turner.

- Jeg var på vej ned i et mørkt hul. Jeg følte mig så gammel. Men efter jeg blev 60, begyndte jeg at forstå, hvem jeg er, og så blev jeg meget ung igen. Jeg var som en femårig, for jeg begyndte at blive gammel som syvårig. Nu er jeg ung igen, siger hun til HER&NU

LÆS OGSÅ: Ny stjerne klar til Dirty Dancing-genindspilning

Jane Fonda har ingen interesse i at gå tilbage i tiden og leve som en yngre version af sig selv.

- Aldrig i livet! siger Jane Fonda, der også er aktuel i filmen "Youth", hvor hun spiller en kynisk skuespillerinde.

- Det er ret interessant, at jeg medvirker i en film, der hedder "ungdom", for det med alder handler mindre om det antal år, man har levet, end om ens sjæl, ånd og lidenskab. Hvis man er nysgerrig og ikke bliver kynisk og forbliver åben, så er man meget ung.

Artiklen er oprindeligt publiceret på www.herognu.dk.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.