17 uheldige og sjove kombinationer, hvis du skal have tvillinger.

For nogle kan et enkelt navn godt give hovedbrud, men hvad så, hvis du fik tvillinger og skulle finde på to? Nu kan det pludselig blive virkelig sjovt. Dan og Mark er et klassisk bud på to navne, der kan være fine hver for sig, men som bare ikke duer til tvillinger, medmindre forældrene har en speciel form for humor.

»Jeg kendte engang et tvillingpar, der hed Adam og Eva, men det mest underlige, jeg har oplevet, var to tvillinger, der hed det samme. Den ene tvillingepige døde, og så blev den anden opkaldt efter hende. Det er lidt spooky, siger navneforsker Eva Meldgaard, der i en disputats har skrevet et helt kapitel om tvillingenavne.«

LÆS OGSÅ: 30 populære drengenavne, der er gået fuldstændig af mode

I 1600-, 1700- og 1800-tallet gik man overhovedet ikke op i, at ens børn var tvillinger, når man navngav dem. Den ene tvilling kunne for eksempel få et enkelt navn, mens den anden fik tre. Fra 1850 og frem begyndte man at give børnene lige mange navne, men hvis man fik en dreng og en pige, gav man ofte drenge flere efternavne og pigen flere fornavne. Ifølge Eva Meldgaard var det først i 1900-tallet, forældre også begyndte at overveje, om navnene lød fine sammen.

»Det er et ret moderne træk, at man synes, de skal passe samme, men indimellem bliver det helt vanvittigt, fordi de måske passer lidt for godt sammen, siger navneekspert Eva Meldgaard og nævner det klassiske eksempel med Dan og Mark.«

LÆS OGSÅ: Top 100: De mest populære navne

Hun råder forældre til at bevare børnenes forskelligheder gennem de navne, de får.

»Forældre skal tænke sig rigtig godt om, for børnene bliver slået i hartkorn med hinanden i en stor del af deres liv, og så er det synd, hvis de har nogle mærkelige navne. Man skal heller ikke kalde den ene Johanne og den anden Johannes, for så kan man ikke holde dem ud fra hinanden,« siger eksperten.

Find et navn af samme type

LÆS OGSÅ: »Hvordan gav livet mening før børn?«

Eva Meldgaard mener heller ikke, at navne såsom Johannes og Per duer, for så er der alt for stor forskel på længden af navnene, og du skal også lige overveje at bruge samme forbogstav, hvis du tror, initialerne vil blive brugt meget. Derimod er det en god idé at tænke over, om navnene kommer fra den samme kategori såsom nordiske navne, oldeforælder-navne eller udenlandske navne.

»Storm og Elliot ville være fine, hvis man havde et enægget drengepar, men så har man også taget to navne, der stammer fra samme sted (begge USA, red.).«

Artiklen fortsætter under videoklip

LÆS OGSÅ: Babynavne: 14 råd til at finde det helt rigtige navn til dit barn

Hvis du venter tvillinger, kan du få hjælp til at finde gode navne i vores navnemaskine. Her kan du også se en liste på 17 navne-par, du lige skal overveje en ekstra gang:

Mark og Ronnie

Bue og Pil

Mark og Dan

Yin og Yang

Sol og Måne

Bror og Søs

Frodo og Gandalf

Anna og Lotte

Helle og Lykke

Panda og Bjørn

Jesus og Muhammed

Frederik og Mary

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål du gerne vil stille dit barns pædagog

Ask og Birk

Skat og Nitte

Orm og Vibe

Kylle og Pylle (og Rylle, hvis du får trillinger)

Zap og Lyn

 

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 90 mærkeligste navne

LÆS OGSÅ: Bodeganavne er den nye trend i babynavne

LÆS OGSÅ: Babynavne: Disse navne hitter i USA

Denne artikel blev oprindeligt bragt hos Vores Børn.