Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • And med pink grapefrugt
  • Krabbesalat med granatæble
  • Sød kartoffelsuppe
  • Oksemørbrad med edamame puré
  • Gulerodsbøffer med tzatziki og blandet salat
  • Rødbedesalat med kalvekød og parmesan
  • Fyldt avocado med sojabønner

Tilbehør

  • Salat med feta og stegte figner
  • Lækre blomkålsris

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • And med pink grapefrugt
  • Krabbesalat med granatæble
  • Sød kartoffelsuppe
  • Oksemørbrad med edamame puré
  • Gulerodsbøffer med tzatziki og blandet salat
  • Rødbedesalat med kalvekød og parmesan
  • Fyldt avocado med sojabønner

Tilbehør

  • Salat med feta og stegte figner
  • Lækre blomkålsris

Foto: Jesper Glyrskov
Vis mere

DAG 1 - And med pink grapefrugt

  • 1 andebryst, ca. 400 g
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk krydderpeber
  • 1 tsk italiensk krydderi
  • 1 pink grapefrugt

Grapefrugtvinagrette:

  • Saft af 1 pink grapefrugt
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk balsamico

Grillede gule beder:

  • 2 gule beder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket timian

Sådan gør du:

Rids andebrystet med en kniv og rens det for unødigt fedt på bagsiden. Forvarm ovnen til 200 grader.

Steg kødet på en tør stegepande med skindsiden nedad over høj varme i et par minutter.

Sæt herefter anden i ovnen i et ildfast fad, drys med krydderier og lad den stege videre i 6-8 minutter.

Tag anden ud af ovnen og lad den hvile i ca. 10 minutter. Sæt den så i ovnen igen og lad den stege videre i ca. 5 minutter.

Tag kødet ud og lad det hvile i 10 minutter. Skær kødet i skiver. Skræl grapefrugten, skær den ud i bådeog pynt anden med bådene.

Bland alle ingredienserne til vinagretten og hæld den over kødet.

Lav bederne: skræl bederne, skær dem i skiver, pensl dem med olie og drys med timian. Rist bederne på en grill stegepande i et par minutter på hver side og server de grillede beder til retten.

DAG 2 - Krabbesalat med granatæble

  • 200 g krabbekød
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 rødt æble
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 tomat uden kerner
  • 1 håndfuld rucola
  • 2 tsk hakket purløg, til pynt

Granatæbledressing:

  • ½ granatæble
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk krydderpeber
  • ½ tsk kryddersalt

Sådan gør du:

Skær krabbekødet i små stykker. Hvis det er fra dåse, så del det godt ud i en skål. Skær bladselleri og æble i fine stykker. Riv ingefæren på et fint rivejern og skær tomaten i skiver. Bland det hele godt og læg det på en bund af rucola. Drys med purløg.

Lav dressingen: tag kernerne ud af granatæblet ved at lægge det i håndfladen med bunden nedad og banke på bagsiden af det med en træske. Så begynder kernerne at løsne sig, og man kan let få dem ud af æblet. Bland kernerne med de øvrige ingredienser og hæld dressingen over salaten.

DAG 3 - Sød kartoffelsuppe

  • 200 g søde kartofler
  • 4 forårsløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 pastinak
  • 1 grøn chili
  • 2 spsk olie til stegning
  • 50 g kogte, grønne linser
  • 1 håndfuld kørvel (eller andet kryddergrønt)
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 tsk. allround krydderi
  • 1 tsk. krydderpeber

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Hak forårsløgene groft (også det grønne) og hak bladsellerien.

Skræl pastinakken og skær den i grove stykker. Fjern kernerne fra chilien og hak den.

Varm olien op i en gryde, kom kartoflerne i og steg dem et minuts tid ved høj varme. Tilsæt forårsløg, bladselleri, pastinak, chili, linser, hakket kørvel, citronsaft samt krydderi og peber og kom vand på, så det dækker. Lad det koge under låg i ca. 35 minutter, hvorefter suppen blendes og serveres med lidt hakket kryddergrønt på toppen.

DAG 4 - Oksemørbrad med edamame puré

  • 2 oksemørbradsbøffer (kan erstattes med almindelige hakkebøffer)
  • 200 g bælgede optøede edamamebønner
  • 1 spsk olie
  • Saft af ½ citron
  • 1 bundt persille
  • 100 g feta
  • Revet skal af 1 citron
  • Kryddersalt og –peber
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 minutter. Si vandet fra og blend bønnerne i en blender. Tilsæt lidt efter lidt olie, citronsaft, citronskal og det meste af persillen. Når mosen er en ens masse, tilsættes fetaosten lidt af gangen.

Sæt en pande på varmen, og steg bøfferne ved høj varme på en pande med hakket hvidløg og resten af persillen. Bøfferne steges 1-2 minutter på hver side.

Lad kødet hvile 10 minutter med viskestykke over. Server herefter bøfferne med bønne puréen og en grøn frisk salat.

DAG 5 - Gulerodsbøffer med tzatziki og blandet salat

  • 8 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Allround krydderi og krydderpeber efter smag.
  • Olivenolie til stegning
  • Persille til pynt

Tzatziki:

  • 5-6 spsk cremefraiche 9 %
  • 20 cm agurk
  • 1 fed hvidløg
  • Salt efter smag
  • Friskkværnet peber efter smag

Sådan gør du:

Kog kartoflerne og riv gulerødderne på den fine side af råkostjernet.

Hak løg og hvidløg meget fint. Mos kartoflerne godt med en gaffel og bland dem med alle de øvrige ingredienser til en fast masse. Krydr den efter smag. Form den til frikadeller og steg dem gyldne på en slip let-pande i lidt olivenolie.

Server dem pyntet med persille.

Riv agurken på den fine side af råkostjernet og tryk væden af i et viskestykke. Smag cremefraiche til med revet eller presset hvidløg, salt og peber og vend agurken i.

Server tzatzikien til gulerodsbøfferne sammen med en fyldig blandet salat.

DAG 6 - Rødbedesalat med kalvekød og parmesan

  • 2 kalveschnitzler, ca. 500 g
  • Olivenolie til stegning
  • Kryddersalt og –peber efter smag
  • 3 rødbeder
  • Lidt grofthakket parmesan
  • Lidt frisk koriander

Dressing:

  • 2 tsk dijonsennep
  • Saft af 2 lime
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk kryddersalt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær kødet i strimler og rist det på en pande i lidt olie, til det er gennemstegt. Krydr med salt og peber. Lad kødet køle let af. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen.

Skræl rødbederne og riv dem fint. Vend dem sammen med dressingen og kødet i en skål. Pynt med parmesan og plukket koriander. Der kan evt. spises en frisk grøn salat til retten.

DAG 7 - Fyldt avocado med sojabønner

  • 2 avocado
  • 300 g sojabønner
  • 1 grønt æble
  • ¼ rødkål
  • 2 spsk tranebær

Dressing:

  • 20 hindbær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl appelsinjuice
  • 2 spsk brøndkarse

Sådan gør du:

Sojabønnerne lægges i vand, aftenen før og stilles i køleskab. Vandet smides ud og de koges næste dag, ifølge anvisningen på pakken.

Dressingen blendes og stilles i køleskab.

Sojabønnerne skylles med vand og blandes i en skål, med æble der er snittes i lange tynde stave, og meget fint snittes rødkål, samt tranebær. Avocadoen skæres over på langs, stenen tages ud. Dernæst grilles den på en grill stegepande ½ minuts tid på hver halvdel, ved høj varme. Blandingen lægges ovenpå avocadoen og dernæst dryppes med dressing.

TILBEHØR

Salat med feta og stegte figner

  • 200 g blandet salat
  • 50 g fetaost
  • 150 g figner
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk agavesirup
  • Salt og peber efter smag
  • Dressing
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk rødvinseddike
  • ½ tsk agavesirup
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

Skær fignerne i kvarte, og steg dem på en pande i olivenolie tilsat agavesirup, salt og peber ved høj varme i 3-5 minutter. Afkøl fignerne.

Skyl salaten og lad den afdryppe godt. Skær den mindre stykker.

Skær fetaosten i tern. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Bland først salaten lige inden servering. Anret med fignerne og osten oven på salaten.

Lækre blomkålsris

  • 300 g blomkål
  • 100 g porre
  • 50 g grønne bønner
  • 20 g hvidløg, hakkes (kan undværes)
  • ½ tsk urtesalt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 tsk karry
  • 2 stilke basilikum, hakkes
  • 50 g fetaost
  • 2 æg

Sådan gør du:
Blomkålen rives på et groft rivejern og presse evt. for væde, så den bliver helt tør. Porre skæres i tynde skiver. Dette steges på en pande, sammen med krydderierne til det har taget farve. Skær bønner i mindre stykker og ibland. Rør godt rundt.

Tilsæt nu 2 udslåede rå æg og sørg for at der hele tiden røres rundt på panden. Det kan formes sig som en omelet hvis du ikke rører rundt.

Ved servering pyntes med fetaost.