Køb abonnement på PLUS og få adgang til alle Lene Hanssons kostplaner og guider. Få blandt andet GO GREEN-kuren og

Du kender måske følelsen af ikke at kunne koncentrere dig, når det roder omkring dig. Du er simpelthen nødt til at rydde op, før du kan gå i gang med andre gøremål. En af årsagerne, til at oprydning er så effektivt, er, at der mens du rydder op i dit hjem eller din ydre verden samtidig foregår tilsvarende forandringer i dit indre. Dit hjem afspejler simpelthen dit indre. Så når du tager dig tid til at få ryddet op i dit hjem – gerne en grundig oprydning – ændrer du også  automatisk andre ting i dit liv. Det kan være, at du får mere energi til de daglige indkøb, er bedre til at spise sundt m.m.

For min egen del, så er jeg god til at rode lidt i hjørnerne, men i perioder så skal der bare ryddes op overalt. Så kører jeg afsted på storskraldepladsen med et læs af ting, som jeg ikke har brugt i lang tid - og det er så skønt. Jeg kan mærke, at det giver mig mere overblik og en god let følelse at få ryddet op. Jeg får også ryddet op de steder, jeg ikke selv kan se, at det roder. Det kan være i skabe og skuffer - og det giver en lige så god følelse.

Hvis dit hjem er fyldt op med gamle ting og sager som roder, hindrer du ikke kun et harmonisk energiflow i dine omgivelser. Du hindrer også, at der er harmoni i dit indre fysisk og psykisk - og det påvirker faktisk din måde at være i verden på.

Det, som definerer rod er blandt andet:

  • ting, som du egentlig ikke holder af
  • ting som ligger og roder og fylder
  • alt for mange ting på for lidt plads
  • alt hvad du ikke får gjort færdigt som bare ligger et sted i din hjem

Hvis du i dagligdagen lever i et hjem med for mange ting, skaber det et dårligt energiflow og stresser dig helt automatisk på flere plan. Rod får os nemlig til at føle os trætte og energiforladte. Hvis du får ryddet op i dit hjem og stille og roligt får smidt de ting ud som du ikke bruger i dagligdagen,  vil du ikke alene frigøre en masse energi i dit hjem, men også frigøre ny energi i din krop.

Og den energi kan du f.eks. bruge på at få gang i den sunde livsstil, du sikkert higer efter.

Mange mennesker bruger ubevidst rod til at undertrykke følelser, ligesom vi kan undertrykke vores indre vrede. Når du har meget rod i dit hjem, holder du dig selv fast i din fortid. Der kan ikke komme nogen ny energi ind i dit liv, så længe du holder fast i dit rod og din fortid. Dine tanker vil blive ved med at dvæle ved fortiden. Og det gør, at du fastholder dine vaner og mønstre. Og det påvirker igen din sundhed - og ikke mindst dit tarmsystem og fordøjelse.

Hvordan påvirker rod dit liv?

  • Rod giver dig en følelse af at være træt og apatisk
  • Rod holder dig fast i din fortid
  • Rod overbelaster din krop
  • Rod forvirrer dig
  • Rod får dig til at trække tingene i langdrag
  • Rod skaber disharmoni
  • Rod kan holde dig fast i gamle mønstre
  • Rod kan ligefrem gør dig deprimeret
  • Rod lægger en dæmper på energi og livsglæde

Alle disse ovenstående påvirkninger gavner hverken dit humør eller sundhed og  blot ved at smide èn ting ud hver dag, vil du på sigt vil kunne mærke en lettelse begge steder.

Øvelse:

  • Smid mindst 1 ting ud hver dag den næste måned
  • Læg mærke til hvad du bruger i din hverdag, og hvad der egentlig bare ligger og tager plads
  • Læg mærke til lettelsen i kroppen, når du skiller dig af med noget, du ikke bruger

Ugens 2 opskrifter - til to personer:

Kalkundeller med græskarkerner  (2 pers)

  • 250 hakket kalkunkød
  • 1 æg
  • ½ løg
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 10 cm squash
  • 2 spsk persille
  • 2 spsk rosmarin
  • 1 tsk kryddersalt
  • ½ tsk krydderpeber

Sådan gør du:

Hakket kød lægges i en skål og blandes med æg, fintskåret løg, fintrevet squash, hakket persille, og rosmarin samt krydderi.

Farsen røres godt sammen og formes til frikadeller med en ske og trykkes herefter lidt flade.

Steg frikadellerne i lidt olie på en stegepande ved medium varme til de er gennemstegte.

Lækre rejer i wok 2 pers.

  • 200 g store rejer uden skal
  • 100 g skalotteløg
  • 300 g spidskål
  • 30 g hvidløg
  • 1 grønsags bouillonterning
  • 1 tsk karry
  • 150 g sukkerærter
  • 15 g koriander, frisk
  • 1 dl creme fraiche 9%
  • 1 cm citrongræs
  • 20 g græskarkerner
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk himalayasalt
  • peber efter smag
  • Pynt: 10 g sesamfrø

Sådan gør du: Løg pilles og skæres i fine tynde skiver, ligeledes kålen. Dette svitses i en wok, i ganske lidt olie. Hvidløg pilles og presses ud i retten, boullion smuldres henover. Der tilsættes karry, sukkerærter der er skåret på langs og finthakket koriander. Lad dette stege op i nogle minutter, hvorefter rejerne tilsættes, sammen med creme fraiche, rør godt rundt. Citrongræs skæres meget fint og tyndt, tilsættes sammen med græskarkerner og der omrøres godt. Så tilsættes fiskesauce, salt og peber og der skrues ned for varmen. Rør lidt ind i mellem, så rejerne bliver stegt med og de tager farve.