Her får du Lene Hanssons ugentlige klumme, samt gratis opskrift og sundhedstips.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kalkmangel er en almindelig bekymring for især kvinder, men mange glemmer et andet basisk mineral - nemlig magnesium - der har en lige så stor betydning for vores sundhed.

Ny forskning offentliggjort i online tidsskriftet ”BMC Bioinformatics” indikerer, at magnesiums rolle i menneskers sundhed og sygdom er langt større og mere kompliceret end tidligere troet. Der er flere former for magnesium, der anvendes som kosttilskud, men i forhold til denne forskning er der tale om magnesium citrat. Og det er vigtigt at du vælger en naturidentisk form, dvs. en form der ikke er fremstillet kunstigt, for den er svær for kroppens celler at genkende.

Magnesium indgår i mere end 300 enzymer i den menneskelige krop. Og mangel på magnesium kan påvirke en langt dybere og bredere vifte af biologiske strukturer end man hidtil har troet. Mineralet har særligt betydning for knogler, tænder, hjerte, lever og dit blodsukker.

I min kostklinik anvender vi magnesium citrat til flere typer af klienter. Men vi baserer også kostplanerne på en magnesiumrig kost. For det er klart, at kosten helst bør give os alt, vi har brug for. Udfordringen er blot, at vi ikke spiser sundt og varieret nok, og samtidig har vi mange problemer med vores fordøjelse, der gør, at vores optagelse af de forskellige vitaminer og mineraler ikke fungerer godt nok. Resultatet er, at vi ikke optager nok næringsstoffer.

Ligger du i en af kategorierne herunder, kan det måske svare sig at opsøge en kostvejleder, der kan lægge en kostplan med fokus på syre/base-balancen, og som også samtidig kan hjælpe dig med evt. kosttilskud.

Fibromyalgi:

En kost, der er for syredannende, kan give syreophobninger i vævet og muskler. Der skal derfor en mere basisk kost til samt magnesium citrat.

Ødemer:

Væskeophobninger i kroppen kan skyldes syreophobninger fra den mad og drikke, vi indtager. Men væskeophobning skyldes også, at vi ikke drikker vand nok i løbet af dagen. Der skal ca. 3,5 liter væske til, at kroppen kan udføre alle sine funktioner for hjerte, lunger, nyrer, blod, temperatur m.m. Får vi ikke nok væske, holder kroppen på væske fra mad og drikkevarer. Fordi den skal bruge denne væske, for at opretholde sine funktioner. Og så ophober vi væske.

Atrieflimren :

I min kostklinik har jeg en del klienter med hjerte/kar-sygdomme. Jeg ser tydeligt, at magnesiumtilskud reducere atrieflimren, enten alene eller i kombination med konventionel medicin . Min interesse skyldes, at jeg selv har medfødt hjertesygdom, som for nogle år siden gav mig atrieflimren. De andre gode råd til hjertet er: Basisk kost, mere væske og motion er også med til at give en balance. Særligt bør undgås: kaffe, sort te, alkohol, rygning.

Nattesøvn:

En god nattesøvn giver en god dags energi. For du lader op om natten, så du kan fungere om dagen. Men mange har store problemer med nattesøvnen. Den bliver afbrudt, og for manges vedkommende er de timer, de sover, ikke nok til at oplade energien. Jeg har gennem de mange år som kostvejleder oplevet, at magnesium citrat en times tid før sengetid har en god indvirkning på kvaliteten af nattesøvnen. Magnesium sætter kroppens stressniveau ned, og netop stress gør jo, at vi vågner om natten og er på ”vagt”. Det er også en god idé at skære ned på dit kaffe- og teindtag - og cola og chokolade i øvrigt. Helst ingen kaffe efter kl. 15.00.

Migræne og hovedpine:

En basisk kost, der også indeholder meget væske og magnesium, kan forebygge både hovedpine og migræne.

Jeg anvender begge dele til de klienter, der døjer med dette, og resultaterne er hurtige og klare. En magnesiumrig kost og evt. tilskud, giver gode resultater og hovedpinen klarer op i løbet af kort tid.

Aldring:

Naturlig aldring er en sund proces, men hvis der er tale om en ”accelereret ældning”, kan det skyldes at man lider af mangel på særligt de basiske mineraler, hvor magnesium er et af dem. Hold også igen med rygning og koffein samt vin. Dette øger aldringsprocessen.

Bedste kilder af magnesium i kosten

Den bedste kilde til magnesium er særligt de fødevarer, som er grønne, dvs. klorofylrige. Klorofyl, som gør det muligt for planter til at indfange solenergi og omdanne det til metabolisk energi, har også et magnesium-atom. Uden magnesium kan planter ikke udnytte solens lysenergi og derved ikke vokse. Magnesium er i sig selv farveløs, og mange ikke-grønne fødevarer indeholder også magnesium. F.eks. rødbeder, nødder, kerner, brune ris og havregryn.

Basedannende mad er:

  • Frugt
  • Grønsager
  • Kartofler
  • Mandler
  • Syrnede mejeriprodukter
  • Urtete, friskpresset juice
Samt
  • Motion - ilter kroppen og frigør syre
  • Vand – skaber en god syre/base balance i blodet


Kalkmangel er en almindelig bekymring for især kvinder, men mange glemmer et andet basisk mineral - nemlig magnesium - der har en lige så stor betydning for vores sundhed.

Ny forskning offentliggjort i online tidsskriftet ”BMC Bioinformatics” indikerer, at magnesiums rolle i menneskers sundhed og sygdom er langt større og mere kompliceret end tidligere troet. Der er flere former for magnesium, der anvendes som kosttilskud, men i forhold til denne forskning er der tale om magnesium citrat. Og det er vigtigt at du vælger en naturidentisk form, dvs. en form der ikke er fremstillet kunstigt, for den er svær for kroppens celler at genkende.

Magnesium indgår i mere end 300 enzymer i den menneskelige krop. Og mangel på magnesium kan påvirke en langt dybere og bredere vifte af biologiske strukturer end man hidtil har troet. Mineralet har særligt betydning for knogler, tænder, hjerte, lever og dit blodsukker.

I min kostklinik anvender vi magnesium citrat til flere typer af klienter. Men vi baserer også kostplanerne på en magnesiumrig kost. For det er klart, at kosten helst bør give os alt, vi har brug for. Udfordringen er blot, at vi ikke spiser sundt og varieret nok, og samtidig har vi mange problemer med vores fordøjelse, der gør, at vores optagelse af de forskellige vitaminer og mineraler ikke fungerer godt nok. Resultatet er, at vi ikke optager nok næringsstoffer.

Ligger du i en af kategorierne herunder, kan det måske svare sig at opsøge en kostvejleder, der kan lægge en kostplan med fokus på syre/base-balancen, og som også samtidig kan hjælpe dig med evt. kosttilskud.

Fibromyalgi:

En kost, der er for syredannende, kan give syreophobninger i vævet og muskler. Der skal derfor en mere basisk kost til samt magnesium citrat.

Ødemer:

Væskeophobninger i kroppen kan skyldes syreophobninger fra den mad og drikke, vi indtager. Men væskeophobning skyldes også, at vi ikke drikker vand nok i løbet af dagen. Der skal ca. 3,5 liter væske til, at kroppen kan udføre alle sine funktioner for hjerte, lunger, nyrer, blod, temperatur m.m. Får vi ikke nok væske, holder kroppen på væske fra mad og drikkevarer. Fordi den skal bruge denne væske, for at opretholde sine funktioner. Og så ophober vi væske.

Atrieflimren :

I min kostklinik har jeg en del klienter med hjerte/kar-sygdomme. Jeg ser tydeligt, at magnesiumtilskud reducere atrieflimren, enten alene eller i kombination med konventionel medicin . Min interesse skyldes, at jeg selv har medfødt hjertesygdom, som for nogle år siden gav mig atrieflimren. De andre gode råd til hjertet er: Basisk kost, mere væske og motion er også med til at give en balance. Særligt bør undgås: kaffe, sort te, alkohol, rygning.

Nattesøvn:

En god nattesøvn giver en god dags energi. For du lader op om natten, så du kan fungere om dagen. Men mange har store problemer med nattesøvnen. Den bliver afbrudt, og for manges vedkommende er de timer, de sover, ikke nok til at oplade energien. Jeg har gennem de mange år som kostvejleder oplevet, at magnesium citrat en times tid før sengetid har en god indvirkning på kvaliteten af nattesøvnen. Magnesium sætter kroppens stressniveau ned, og netop stress gør jo, at vi vågner om natten og er på ”vagt”. Det er også en god idé at skære ned på dit kaffe- og teindtag - og cola og chokolade i øvrigt. Helst ingen kaffe efter kl. 15.00.

Migræne og hovedpine:

En basisk kost, der også indeholder meget væske og magnesium, kan forebygge både hovedpine og migræne.

Jeg anvender begge dele til de klienter, der døjer med dette, og resultaterne er hurtige og klare. En magnesiumrig kost og evt. tilskud, giver gode resultater og hovedpinen klarer op i løbet af kort tid.

Aldring:

Naturlig aldring er en sund proces, men hvis der er tale om en ”accelereret ældning”, kan det skyldes at man lider af mangel på særligt de basiske mineraler, hvor magnesium er et af dem. Hold også igen med rygning og koffein samt vin. Dette øger aldringsprocessen.

Bedste kilder af magnesium i kosten

Den bedste kilde til magnesium er særligt de fødevarer, som er grønne, dvs. klorofylrige. Klorofyl, som gør det muligt for planter til at indfange solenergi og omdanne det til metabolisk energi, har også et magnesium-atom. Uden magnesium kan planter ikke udnytte solens lysenergi og derved ikke vokse. Magnesium er i sig selv farveløs, og mange ikke-grønne fødevarer indeholder også magnesium. F.eks. rødbeder, nødder, kerner, brune ris og havregryn.

Basedannende mad er:

  • Frugt
  • Grønsager
  • Kartofler
  • Mandler
  • Syrnede mejeriprodukter
  • Urtete, friskpresset juice
Samt
  • Motion - ilter kroppen og frigør syre
  • Vand – skaber en god syre/base balance i blodet