Hver uge leverer Lene Hansson opskrifter til syv aftensmåltider og hygge til weekenden her på BT PLUS: 

Din vægt og din indre balance hænger nøje sammen, for overvægt er ikke kun fysisk men også psykisk. Hvis du ønsker en balanceret vægt, må du også få et balanceret liv. Det er muligt at få et varigt vægttab. Det er muligt ikke at falde i og spise usundt igen og tage det hele på. Det er muligt at lade være med at spise på ”problemerne” som trøst. Men først skal du arbejde med dig selv. Hvorfor bliver vi ved med at være overvægtige? Trods millioner af bøger om hvordan man kan tabe sig på 117 forskellige måder? Jeg kender svaret efter at have kostvejledt overvægtige klienter i 20 år.

Alle mine klienter taber sig effektivt (hvis de vel og mærke holder kostplanen). Men nogle kommer tilbage efter nogle måneder, fordi de alligevel ikke kunne holde de sunde vaner, når de røg tilbage til hverdagens stress. Stress betyder, at vi ikke har overskud til at fastholde de nye vaner særlig godt. Så bliver det pludseligt meget nemt at vende tilbage til det, ”man kender”. Der er et psykologisk tovtrækkeri mellem det, vi ønsker, og det vi alligevel vender tilbage til.

Mange af de klienter, der falder i, må gå videre med en coachingsdel, der indbefatter de psykologiske aspekter omkring vores vaner og adfærd; vores bevidsthed og vores ubevidste, samt hvordan fysiske skavanker og sygdomme hænger sammen med vores indre balance.

Mange overvægtige har følgesygdomme som forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, hudlidelser, astma, kramper i benene, dårlig nattesøvn, dårligt selvværd osv. Det fortæller altsammen en historie om, hvad der kan arbejdes med rent psykologisk. Til det formål kan man arbejde med et analyseværktøj, der hedder ”MetaMedicin”. Via en MetaMedicinsk vinkel kan man tydeligt se, hvor meget kroppen egentlig fortæller om, hvad man behøver at arbejde med i sit psykiske liv. Og arbejde du med din psykiske bagage, giver det straks pote i form af vægttab, da kroppen slipper sit behov for den ekstra vægt og lysten til at spise af andre årsager end sult. Det handler altså om at få både din krop og din psyke til ”at lystre” for at få et varigt vægttab. Kigger du ikke på dit indre, risikerer du at falde tilbage til de gamle vaner!

Gratis opskrift: Rejekager med hørfrø

10 store, rå tigerrejer

1 Æg

1 spsk sojamel

1 spsk dressing og dip mix

1 tsk kryddersalt

Saft af ½ lime

1 rød peberfrugt

1 tsk frisk, revet ingefær

Hørfrø

Olie til stegning

Fremgangsmåde: Hak rejerne fint og bland dem med æg, sojamel, dipmix og salt i en skål. Hak peberfrugterne fint og riv ingefæren på et fint rivejern. Kom ingefær og limesaft i skålen med rejer sammen med peberfrugt og rør rundt. Form farsen til små kager, vend dem i hørfrø og steg dem i olie på en slip let-pande i ca. 5 minutter på hver side ved middel varme.

Som tilbehør kan man servere en salat af frisk koriander, finthakket forårsløg, rødløg og tomat.