Her får du Lene Hanssons ugentlige klumme, samt gratis opskrift og sundhedstips.

Ansigtsdiagnose er kendt helt tilbage fra kinesisk medicin og bygger på læren om, at der i ansigtet kan aflæses de ubalancer, der finder sted inde i kroppen. Ubalancer kan komme af usund mad, stress, for lidt væske, dårlig fordøjelse, medicin m.m.

Du har sikkert hørt om både fod- og håndzoneterapi? Bestemte steder på dine fødder og på dine hænder kan via tryk få energien til at flyde andre steder i din krop. Mærker en zoneterapeut, at der er hårdt et bestemt sted under din fod, eller at et område føles som "små sten eller krystaller", kan det være tegn på, at du har en ubalance et andet sted i din krop.

Dit ansigt viser et tydeligt billede af din indre sundhedstiltand. Man kan se, om du har været påvirket af stress, om du er ryger, om din fordøjelse er i orden osv. Da jeg i sin tid lærte om ansigtsdiagnose, kunne jeg bruge det på mine klienter for at se, hvor kroppen indeni havde problemer med udrensningen.

Indenfor kinesisk medicin, siger man at:

• ansigtet er kroppens og organernes spejl - hudproblemer i ansigtet tyder på ubalancer bestemte steder i kroppen

• øjnene er sjælens spejl - via irisanalyse kan man læse, hvilke ubalancer der findes inde i sjælen og kroppen

• tungen er et hjælperedskab, der ofte kaldet kroppens "sladrehank", da de ubalancer, man har ofte, vil aftegne sig i de respektive områder på tungen. Man kigger på farve, belægning, mærker, tungens form og fugtighed.

• tænderne afspejler din krops sundhed, fordi hver tands nerve har forbindelse til et særligt område i din krop via en bestemt energibane (meridianbane).

• ørerne bruges også som et behandlingssted via øreakupunktur til lindring af smerter og ubalancer i hele din krop. Øret er formet som et foster, der ligger i sin mor's mave. Stederne man sætter nåle i ørene relaterer til de steder på kroppen, der er i ubalance.

Ansigtets sprog

Det ses ofte, at f.eks. kvinder har hudproblemer på hagen op til f.eks. menses. Det kan skyldes en ubalance i de hormonelle kirtler, typisk i underlivet. For mænd kan det betyde en ubalance i de mandlige hormoner.

Revner i mundvigene kan skyldes mangel på B2 vitamin.

Ryger du og har du samtidig fordøjelsesproblemer, kan det ofte ses på dine kinder og under dine øjne.

Drikker du ikke væske nok, eller har du problemer med væskebalancen, nyreproblemer eller ubalance i nyreområdet, kan det ses lige under dine øjne enten som sorte rande eller som løs hud og poser under øjnene.

Hvis du har bumser ved siden af dine næsebor, kan det tyde på, at du har problemer med dine bronkier. Skær ned på mejeriprodukter og kornprodukter samt rygning.

Hvis du har bumser i dine øjnebryn, har du muligvis en ubalance i din galdeblære. Skær ned på fed mad.

Bumser i panden tyder på fordøjelsesproblemer og problemer med dine tarme. Kombiner din mad efter principperne om ikke at blande stivelser og proteiner.

Behandling og lindring kan foregå via zoneterapi under fødderne, eller at du begynder at leve sundere. Sørg for regelmæssige toiletbesøg, for hvis affaldsstofferne ikke kommer ud på normal vis, kommer de ofte ud gennem din hud. Tarmskylning hjælper med fordøjelsesproblemer og afgifter din krop.

Læs også Lene Hanssons ugentlige kostplan:

Torskesalat med tomat og sauce af gulerødder
– 2 personer

- 400 g torsk

- 1 bdt timian

- 2 fede hvidløg

- 1 usprøjtet citron

- ½ tsk salt

- 1 spsk olivenolie

- 4 tomater

Sauce:

- 2 gulerødder

- 1 spsk olivenolie

- ½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 120 grader. Hak timianen fint, pres hvidløget og skær citronen i skiver. Læg torsken i et ildfast fad med timian, hvidløg, citron, salt og olivenolie. Bag nu fisken i ovnen i 20 minutter. Tag fisken ud og tag kødet fra benene. Skær hver tomat i 4 både, fjern kernerne og læg herefter torskekødet på tomatbådene. 

Lav saucen: Kog gulerødderne i vand med salt, indtil de er møre.

Blend dem i en blender med en anelse olivenolie og kogevandet. Dekorer med saucen på en tallerken og sæt tomatbådene ovenpå. Drys lidt timian over som pynt.