Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Fiskefad med urter
  • Spid med lammemørbrad
  • Olsens pølsegryde
  • Blomkålssuppe
  • Kalkunsteak med hvidløgscreme
  • Gnocchi med artiskokcreme
  • Flerfarvet pasta med urter

Tilbehør:

  • Græsk salat
  • Bagte peberfrugt med salat og gedeost
  • Agurkegratiné

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Fiskefad med urter
  • Spid med lammemørbrad
  • Olsens pølsegryde
  • Blomkålssuppe
  • Kalkunsteak med hvidløgscreme
  • Gnocchi med artiskokcreme
  • Flerfarvet pasta med urter

Tilbehør:

  • Græsk salat
  • Bagte peberfrugt med salat og gedeost
  • Agurkegratiné

Dag 1: Fiskefad med urter – 2 personer

Ingredienser:

  • 400 g lyssej
  • 1 broccoli
  • 2 gulerødder
  • ½  bakke spirer
  • 100 g frossen spinat
  • 1 tsk bouillon
  • 1 tsk urtesalt
  • 2 tsk sojasauce
  • ½ cm ingefær
  • Olie
  • ½ lime
  • 2 kopper vand

Sådan gør du:
Lyssej skæres i strimler og lægges i et ildfast fad, der er penslet med lidt olie. Broccolien deles i buketter, også stilken bruges, idet den skæres i strimler, og begge dele lægges i fadet. Gulerødderne skæres i små stave og lægges i fadet sammen med spinaten, bouillon, salt, soja og fintskåret ingefær samt lime i fine tynde skiver og 2 kopper vand. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, under løg ved 175 grader. Når fadet kommer ud af ovnen, pyntes den med spirer. Spises med en blandet salat.

Dag 2: Spid med lammemørbrad – 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g lammekød
  • 2 æbler
  • 2 rødløg
  • 1 grøn squash
  • 8 cherrytomater

Marinade:

  • 1 spsk rød paprika
  • 1 tsk presset hvidløg
  • 1 tsk stødt ingefær eller 1 spsk revet, frisk ingefær
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk hakket, frisk rosmarin
  • 1 spsk hakket, frisk oregano
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du:
Bland alle ingredienser til marinaden i en skål. Skær lammekødet i små stykker, læg dem i marinaden, og stil skålen i køleskabet i ca. 1/2 time. Skær æbler, rødløg, squash i tern, og cherrytomater i både og sæt grønsags stykkerne på spid skiftevis med lammekød. Grill spiddene i 4-5 minutter på hver side. Server en skål blandet salat som tilbehør.

Dag 3: Olsens pølsegryde

Ingredienser:

  • 200 g pølser (fedtfattige eller sojapølser)
  • 2 tsk stærk karry
  • Olie til stegning
  • 1 tsk thaikrydderi
  • 1/2 grøn chili
  • 300 g hvidkål
  • 100 g babyspinat
  • 150 g  brune champignoner
  • 1 løg
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1/2 tsk krydderpeber

Sådan gør du:
Brænd karryen af i olien på en stegepande ved høj varme i 1/2 minut. Tilsæt thaikrydderi og finthakket chili uden kerner. Tilsæt derefter pølserne (evt. skåret i mindre stykker), rør rundt og steg i ca. 2 minutter. Hak hvidkål, spinat og champignoner fint og skær løget i skiver. Kom det på panden og krydr med salt og peber. Lad retten stege i alt ca. 10 minutter under omrøring.

Dag 4: Blomkålssuppe – 2 personer

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 250 g gulerødder
  • 100 g søde kartofler
  • 1 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 1/2 chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 30 g frisk ingefær
  • 1 tsk kardemomme (kan udelades)
  • 1 dusk persille til pynt

Sådan gør du:
Skær blomkålen i mindre stykker; brug også stilken. Skræl gulerødder og søde kartofler og skær dem i grove stykker. Kog dem sammen med blomkålen i bouillonen i 20 minutter. Tilsæt hvidløg, chili, løg samt revet ingefær og kardemomme og kog videre, i alt ca. 35 minutter. Blend suppen med en blenderstav til den er flydende og cremet. Pynt med kryddergrønt ved servering.

Spis en lille skål salat ved siden af.

Dag 5: Kalkunsteak med hvidløgscreme

Ingredienser:

  • 250 g kalkunbryst
  • Blandet napolitanasalat

Marinade:

  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk finthakket, frisk basilikum
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk krydderpeber

Dressing:

  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket, frisk koriander
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk krydderpeber

Sådan gør du:
Bland alle ingredienser til marinaden i en skål, og læg kalkunbrystet i marinaden. Stil skålen i køleskabet i 1 time. Grill kødet i marinaden på en stegeplade i 5-7 minutter på hver side.

Pres hvidløget, og bland alle ingredienser til dressingen. Server kødet med salat til og dressingen ved siden af.

Dag 6: Gnocchi med artiskokcreme

Ingredienser:

  • 150 g gnocchi
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk peber
  • 2 spsk pistacienødder

Artiskokcreme:

  • 3 artiskokker
  • 2 spsk cremefraiche 9 %
  • 1 spsk flødeost naturel
  • 1 tsk salt

Sådan gør du:
Kog artiskokkerne i vand i 40 minutter. Fjern bladene, så kun bundene er tilbage.  Mos bundene til en creme og bland med cremefraiche, flødeost og salt.
Kog gnocchien efter anvisningen på pakken. Bemærk, at denne pastatype ikke skal koges ret længe.
Rens peberfrugterne for stilk og kerner og skær dem i strimler. Bland færdigkogt gnocchi med rød peberfrugt, madagascarpeber og pistacienødder. Kom artiskokcremen ovenpå.

Dag 7: Flerfarvet pasta med urter

Ingredienser:

  • 150 g chiocciolepasta med farve
  • 2 bdt krydderurter efter eget valg (f.eks. dild og basilikum)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tørrede limeblade
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 10 sorte oliven
  • 1 pakke mangoldsalat

Sådan gør du:
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Hak urterne sammen med hvidløget, limebladene og løget. Svits det dernæst på en pande med olie i et par minutter.

Tilsæt den færdigkogte pasta, rør rundt og krydr med salt og peber.
Anret pastaen ved først at lægge en bund af salat, dernæst pasta og urteblandingen på. Pynt med halve oliven.

TILBEHØR:

Græsk salat

Ingredienser:

  • 200 g romainesalat
  • 100 g agurk
  • 100 g tomat
  • 50 g rødløg
  • 100 g sorte oliven
  • 80 g feta
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk krydderpeber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike

Sådan gør du:
Snit romainesalaten i strimler og kom den i et fladt salatfad. Skær agurken i små stykker. Skær tomat i tynde både og rødløg i tynde skiver. Kom salat, agurk, tomat, rødløg, oliven og smuldret feta i en skål og bland rundt. Bland krydderier med olie og hvidvinseddike og hæld det ud over salaten.

Bagte peberfrugt med salat og gedeost

Ingredienser:

  • 3 røde peberfrugter
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 100 g frisk gedeost (eller feta)
  • 1 bakke blandede salater (f.eks. rucola, spinat, romaine, fedtsalat)
  • 3 spsk olivenolie
  • Lidt citronsaft
  • Evt. ristede pinjekerner

Sådan gør du:
Befri peberfrugterne for kerner og skær dem i brede strimler. Læg dem i et ildfast fad. Hak hvidløget.
Bland det hele sammen med olie, salt og peber og vend det i peberfrugterne.
Bag peberfrugterne i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Tag fadet ud og lad peberfrugterne køle af.
Anret salatbladende på et stort fad og vend med olivenolie, salt, peber og citronsaft.
Smuldr gedeost (eller feta) og vend det i salaten sammen med de bagte peberfrugter.
Drts evt. ristede pinjekerner over lige inden serveringen.

Agurkegranité – 2 personer

Ingredienser:

  • 2 Agurker
  • Skal af ½ økologisk lime
  • Saft af 1 lime

Sådan gør du:
Riv agurkerne groft, og hæld dem i en sigte, så væden kan løbe fra. Bland de revne agurker med limeskal og –saft i en plastikskål, og sæt den i fryseren nattennover. Skrab isen ud af skålen med en ske, og server den i små skåle.