Det var iscenesat nøje. Henrik Sass Larsen, tidligere højre hånd for Helle Thorning-Schmidt, ville i går fortælle offentligheden, hvordan han helt uforvarende var endt som det store offer, da han kort før regeringsdannelsen måtte fortælle den kommende statsminister, at han altså ikke kunne indtræde i den regering, som både han og hun havde kæmpet indædt for i årevis.

Efter mange ugers betænkningstid gav Henrik Sass Weekendavisen og Ekstra Bladet indsigt i et notat, som han efter eget udsagn udarbejdede, lige efter at han, populært sagt, var blevet betegnet som persona non grata – uønsket – i den S-SF-R-regering, som nu regerer landet.

Hvorfor gjorde Sass det? Naturligvis i et forsøg på at blive renset for mistanken om, at grunden til at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes, var langt alvorligere end et simpelt og tilfældigt møde med en rocker på et værtshus i Køge.

Men sandsynligvis også fordi Sass var klar over, at B.T. og TV2 var i gang med researchen til en nyhed, der kunne trække tæppet helt væk under Socialdemokraternes tidligere førstemands forklaringer. Nemlig historien om, at Henrik Sass Larsen og hans ven, eks-formanden for Socialdemokraterne i Køge, Tommy Kamp, havde tilkaldt en Bandidos-rocker som beskyttelse, fordi de følte sig truet i hjembyen Køge.

Den udlægning støttes af vigtige vidner i sagen, heriblandt den kriminalassistent, der overværede optrinnet i Køge, samt den rocker, Suzuki-Torben, der blev tilkaldt som beskyttelse.

Den eneste, der åbenbart ikke kender noget til, at rockeren helt bevidst og prompte blev tilkaldt, fordi Sass og vennen følte sig truet, er Sass selv. Den nøje tilrettelagte spinhistorie er med andre ord hullet som en si.

Henrik Sass Larsen siger, at samtlige oplysninger i sagen er lagt frem. Det er ikke rigtigt.

I dag kan B.T. afsløre endnu en sms mellem rockeren og Sass, og vi kan samtidig fortælle, at centrale vidner på cafeen i Køge bekræfter, at Henrik Sass vidste alt om, at hans ven, Tommy Kamp, tilkaldte sin rockerven.

Den oplysning – sammenholdt med de belastende sms’er, som Sass udvekslede med rockeren – er helt afgørende, og kan ikke andet end bekræfte PETs vurdering. Nemlig at Henrik Sass Larsen, næstformand for Socialdemokraterne, havde tætte relationer til kriminelle elementer og brugte dem som beskyttelse. På den baggrund er det svært både at acceptere Sass’ klagesang og den offentlige kritik, der i kølvandet har ramt PET.

Som sagen står nu, har Henrik Sass Larsen kun sig selv – og Tommy Kamp – at bebrejde, at det ikke er ham, der nu kører rundt i Finansministeriets ministerbil.