DAGENS LEDER: Ringede det på din dør i aftes og havde du slik klar til kvarterets udklædte børn?

Det var halloween i går, og det er fandme uhyggeligt at se, hvordan kommercielle interesser kan sætte dagsordenen.

Allehelgensaften blev afskaffet som helligdag i Danmark ved helligdagsreformen i 1770, men har de seneste år gjort comeback på disse breddegrader. Skal man tro supermarkederne og legetøjsbutikkerne, så er det en vigtig begivenhed i Danmark anno 2012, men det er lige så kunstigt som farvestofferne i slikket!

Samfundsøkonomien har selvfølgelig godt af, at pengene kommer op af borgernes lommer, men behøver de at blive brugt på plastic-edderkopper og Disney-dragter made in China?

Vi holder jo heller ikke jul to gange om året, så hvorfor skal børn klædes ud i fastelavns-kostumer både i februar og oktober.

Det er helt unødvendigt og et eksempel på, at amerikaniseringen af det danske samfund har taget overhånd på enkelte områder. Præcis som det er tilfældet med ordet ’fuck’, der nu kan slås op i retskrivningsordbogen.

Valentinsdag, hvor man forkæler sin kæreste, har også fået godt fat, men der har vi heller ikke et rimeligt modspil. Det har vi i fastelavn, og vi burde være bedre til at opretholde de danske traditioner, inden vi kaster os over de amerikanske.

Lad dog børnene, er der sikkert nogle, der vil sige. Fætter BR for eksempel og forældre med overskud på både slik- og bankkontoen, men hvorfor egentlig?

Danske børn får rigeligt med sukker i forvejen, og det ville være bedre, hvis de lærte lidt om valdemarsdag og Dannebrog.

Læg dog hellere lidt flere kræfter i at holde en god juleaften, inviter også tante med til påskefrokost og arranger Sankthans med naboerne fra vejen.

Vi holder meget af USA her på BT, men halloween må de godt beholde.

cash-k

HVAD SYNES DU OM HALLOWEEN? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN HERUNDER