Jan Magnussen skal køre VM-serien for sportsvogne 2021 for det danske team High Class Racing.

»Det er en fantastisk nyhed,« jubler 47-årige Jan Magnussen.

High Class Racing indsætter en Oreca-Gibson i prototype-klassen LMP2, og Magnussen får sine landsmænd Anders Fjordbach og Dennis Andersen som codrivers.

»Jeg er enormt glad for at blive en del af High Class Racings VM-program, som også inkluderer 24-timersløbet på Le Mans til juni. Det er et projekt, som vi har arbejdet på længe, og det bliver kæmpestort at stille til start med et dansk team. Vi havde en god test i forbindelse med VM-løbet i Bahrain i 2019, og jeg ser frem til at blive en del af et hold, som har vist gode takter i langdistanceracing,« lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen skal køre denne Orece-Gibson for High Class Racing i sportsvogns-VM 2021.
Jan Magnussen skal køre denne Orece-Gibson for High Class Racing i sportsvogns-VM 2021. Foto: High Class Racing
Vis mere

Jan Magnussen kørte Formel 1 fra 1995 til 1998 og har siden deltaget i en lang række forskellige serier. I GT-klassen har han både vundet det amerikanske mesterskab og 24-timersløbet i Le Mans flere gange.

»At skifte til prototyper bliver et nyt interessant skridt i min karriere. LMP2 har udviklet sig til en benhård klasse med fantastiske racerbiler og stærke teams, og samtidig er det den eneste kategori, som jeg endnu ikke har prøvet at stille op i på Le Mans. At kunne gøre det sammen med High Class Racing, der har stærke ambitioner om at vinde, gør det kun endnu bedre,« fortsætter Magnussen.

Dermed skal både Jan Magnussen og hans søn Kevin Magnussen køre sportsvogne i 2021. Kevin Magnussens aftale om at køre i den amerikanske IMSA-serie ventes offentliggjort en af de nærmeste dage.

Der er dog foreløbig ikke udsigt til, at Jan Magnussen og Kevin Magnussen kommer til at dyste mod hinanden. Kevin Magnussen debuterer i IMSA-serien i 24-timersløbet i januar, og selv om High Class Racing også er med her, omfatter Jan Magnussens aftale kun VM-løbene.

Jan Magnussen debuterer for High Class Racing ved første afdeling af VM i amerikanske Sebring i marts. Her er både VM-serien og IMSA-serien, men løbene afvikles hver for sig.