Vil du lave dine egne påskeæg frem for at købe dem i supermarkedet, så læs med her.

Af Trine Fisker, Alive.dk  

Er du en af dem, der har fået mange gækkebreve med en masse prikker, du ikke kan gætte, eller elsker du bare påskeæg, så er påsken en god anledning til at gå i gang med at lave sine egne påskeæg.

Og hvis det skal være helt simpelt kan man blot trille noget marcipan til et æg og dyppe det i smeltet chokolade.

Men vil du prøve kræfter med en anden variation af det traditionelle påskeæg, så kan du forsøge dig med påskeæg med marinerede rosiner.

Du skal bruge:

15 store lyse rosiner

4 spsk. Grand Marnier

500 g ren marcipan

150 g mørk chokolade til overtræk

5 smuttede mandler til at pynte med

Læs også: Hvis du gerne vil forsøge dig med endnu flere varianter af de klassiske påskeæg, så kan du finde flere opskrifter på Femina.dk »

Læs også: Vil du finde et alternativ til blomster og chokolade, når du skal finde værtindegaven til påskens frokoster, så kan du finde inspiration på Billed-Bladets hjemmeside »

Sådan gør du:

Skær rosinerne i små stykker og kom dem i en lille skål. Dæk dem med Grand Marnier, og lad dem trække natten over tildækket. Ælt marcipanen sammen med rosinerne. Del massen i 18 stykker og form æggene i hånden, så de får den rigtige form – lidt spidse i den ene ende. Smelt chokoladen i et vandbad. Rul æggene i chokoladen med en ske, så de får en grov overflade. Læg æggene på bagepapir, så er de lettere at tage af, når chokoladen er tør. Pynt med en kvart mandel på hver, inden chokoladen tørrer. Når chokoladen er helt hård og tør, er æggene klar til servering.

Kilde: www.femina.dk