Mette Reissmann har sandsynligvis mere end 5 tips til, hvordan du får styr på dine penge. Det ved vi fra de mange gange, vi har set hende på skærmen, hvor hun har rådgivet deltagerne i "Luksusfælden" om, hvordan man får styr på økonomien.

Pengeeksperten, der i øvrigt også sidder i Folketinget for Socialdemokraterne, er dette forår vendt tilbage til det populære tv-program efter nogle års pause. Nu skal hun igen lære danskerne, hvordan man undgår impulskøb, hvordan man lægger et budget, og hvor vigtigt det er at betale sine regninger. ALTfordamerne.dk har spurgt eksperten, hvad hun selv bruger sin penge på.

- Det dummeste, jeg nogensinde har købt, er sko og tøj, der er for småt. Jeg tror ofte, at skoene vil udvide sig, når jeg har gået lidt i dem. Eller at jeg kan tabe mig de ekstra kilo på maven, så kjolen ikke strammer. Det sker ikke, og jeg har mange gange ladet fejlkøb gå videre til mine venner og søster. Spild af penge!

LÆS OGSÅ: Skal du have penge tilbage i skat på mandag?

- Det største problem med penge er, at de kan risikere at smuldre mellem hænderne på en, hvis ikke man har tjek på sit budget. Så det har jeg. Der skal ikke så meget til for, at man kan få et overblik og få et fornuftigt forhold mellem forbrug og opsparing. Det er en balancegang mellem at være fornuftig og leve livet.

- Jeg er for nærig til at smide ting ud. Jeg synes, der er alt for meget, der smides ud. Jeg går gerne i brugt tøj fra mine veninder eller overtager deres møbler. Og jeg sørger også for, at mine ting bliver recirkuleret i min omgangskreds.

- Det bedste køb, jeg nogensinde har gjort, var... Der har været mange. Min første bil købte jeg, da jeg var nyskilt. Det gav en følelse af frihed. Den kostede 60.000 kr. og var en brugt Opel Corsa 1.0.

- Discountbutikker er noget jeg bruger ofte, og mange af dem har mange økologiske varer og et rigtigt godt udbud af blandt andet grøntsager. Der er også skiftende tilbud fra gode leverandører på spændende varer.

- Jeg elsker at rejse og bruger gerne lang tid på at finde de bedste deals, så jeg kan komme ud og opleve verden med venner og familie. Oplevelser sidder i en længe efter blusen er slidt op. Senest fejrede jeg nytår i Marokko med min kæreste, min søn og hans kæreste. Familietid er en prioritet i en travl hverdag. Jeg bruger også mange penge med stor fornøjelse på personlig pleje: Frisør, negle, ansigtsbehandlinger, produkter. Jeg har altid passet godt på mit hår og min hud, og når jeg nu er blevet over 50 år, er det vigtigere end nogensinde. Det får mig til at føle mig godt tilpas.

LÆS OGSÅ: Skal du have penge tilbage i skat?
LÆS OGSÅ: 5 tip: Sådan holder dine penge længere
LÆS OGSÅ: Par fra "Luksusfælden": Vi føler os snydt af TV3

Artiklen er oprindeligt publiceret på altfordamerne.dk.