Hos mange danskere er der lam på påskemenuen. Mangler inspirationen, kan du finde den her.
Af Trine Fisker, Alive.dk
Når familie og venner inviteres til påskens mange frokoster, så er der ofte lam på bordet, og det er der flere forskellige grunde til. En af de mest oplagte forklaringer er, at foråret er sæson for de små lam, men da påsken er en af de største og vigtigste højtider i kristendommen, så kan man naturligvis også finde en forklaring i Biblen.
Ifølge folkekirken.dk bliver Jesus flere steder i Biblen kaldt for Guds lam, ligesom lammet bliver brugt som et symbol på Jesus i flere salmer og i kirkekunst, hvor man ser Jesus som et hvidt lam med en rød fane.
Dette billede symboliserer Jesus efter opstandelsen, og lammets hvide farve er uskyldens farve, mens den røde farve minder om blodet, som Jesus udgød i forbindelse med korsfæstelsen, der fandt sted på det, vi i dag kalder Langfredag.
Vil du gerne føre en gammel påsketradition videre og servere lam til påskefrokosten, men mangler du inspiration til, hvordan du skal tilberede lammet, så kan du finde 20 forskellige opskrifter på ugebladet Søndags hjemmeside. Der er både bud på, hvordan man laver langtidsstegt lam, lam i pesto, karry og hvordan man laver lammespyd.
Påsken er den højtid, hvor vi har flest sammenhængende helligdage, og derfor er der også flere dage, hvor vi kan mødes med familie og venner til påskefrokoster.