Den 23-årige skuespiller Sarah-Sofie Boussnina har masser af succes, og vi så hende sidst i filmen „Fasandræberne” og tv-serien „1864”. Få hendes sunde tips her.

HVAD BETYDER SUNDHED FOR DIG?
- Sundhed er at passe på sin krop og være god ved sig selv. Det er vigtigt at investere i sig selv, hvis man vil være sund og rask.

HVILKEN FORM FOR MOTION DYRKER DU?
- Jeg løber, fordi jeg elsker at være udenfor, mens bikram yoga giver mig mentalt ro. Jeg arbejder ofte sammen med mange mennesker, og motionen giver mig mulighed for at være alene.

HVAD FÅR DU UD AF AT DYRKE MOTION?
- Det giver mig ro, energi og overskud. Jeg dyrker motion for at mærke min krop - det er ikke for at tabe mig, men for at kunne finde ro til at være til stede i nuet.

HVORDAN FÅR DU TID TIL AT TRÆNE I EN TRAVL HVERDAG?
- Det er svært, når jeg er på optagelse, hvor arbejdsdagen sagtens kan være 10 timer lang. Men jeg prøver at prioritere en løbetur enten om morgenen eller om aftenen. At løbe om morgenen giver mig energi til hele dagen, og når jeg løber om aftenen, får jeg clearet hovedet og stresser af.

ER DER EN MOTIONSFORM, DU ALDRIG KUNNE FINDE PÅ AT KASTE DIG OVER?
- Jeg har altid været ret sporty og synes, at det er sjovt at prøve nye motionsformer. Men jeg kunne aldrig finde på at følge en diæt, for jeg vil ikke være slave af en kostplan.

HVORDAN SLAPPER DU ALLERBEDST AF?
- I godt selskab med familie og venner. Eller foran fjernsynet i selskab med en dokumentarfilm - det elsker jeg at se.

HVAD ER DIT BEDSTE SUNDHEDSTIP?
- Lyt til din krop, når den fortæller dig, om du har energi til at tage en ekstra opgave på jobbet, om du er sulten eller mæt, træt eller frisk og lær at sige til og fra. Det øger dit velvære, din selvtillid og din sundhed at gøre, hvad du faktisk har lyst til.

HVAD GÅR DU ALDRIG PÅ KOMPROMIS MED?
- At lytte til mig selv, og derfor forsøger jeg kun at gøre de ting, som jeg tror på det gælder både privat og arbejdsmæssigt.

HVAD FÅR DIG TIL AT FØLE DIG GLAD?
- Når jeg er sammen med folk, der elsker mig for den, jeg er. Og når jeg kan slappe 100 % af. Jeg elsker også mit arbejde og er glad for at blive anerkendt for det, jeg laver.

HVOR ELSKER DU AT REJSE HEN?
- San Francisco, fordi det er superinspirerende at møde så mange forskellige typer og kulturer. Paris er også fantastisk, og så har jeg lige været i Los Angeles, The Crazy Town, som egentlig ligger meget langt fra min europæiske mentalitet, men følelsen af, at alt kan ske, er nu også meget fed.

TÆNKER DU OVER, HVAD DU SPISER?
- Jeg går op i at spise sundt, fordi det giver bedre og mere energi. Usunde sager som hvidt brød giver f.eks. ingenting og har en dårlig effekt på mit energiniveau. Derfor vælger jeg hellere salat med broccoli, kål eller rødder, der giver mig et større overskud. Jeg er dog ikke fanatisk, hvis jeg vil have en burger, spiser jeg en burger.

HVAD ELSKER DU AT SPISE?
- Fisk, uhm. En god salat med laks eller en grillet tunbøf er tit på menuen hjemme hos mig.

HAR DU EN VANE, DU GERNE VIL ÆNDRE?
- Jeg havde en tendens til at spise slik og chokolade, når arbejdsdagen blev for lang, men det gjorde mig kun endnu mere træt. Nu tager jeg en salat med i stedet, og det betyder, at jeg kan holde fingrene fra slikket… for det meste.

HVIS DØGNET HAVDE 25 TIMER, HVAD VILLE DU SÅ BRUGE DEN SIDSTE TIME PÅ?
- Familie, venner og dokumentarfilm.

KAN DU ANBEFALE ET SKØNHEDSPRODUKT?
- Jeg bruger en olie fra Nuxe - både i ansigtet og på kroppen, Jeg smører også nogle gange mit ansigt med olivenolie om natten eller bruger den som hårkur. Når jeg har puttet shampoo i håret, gnider jeg det ind i olien og tager en pose om håret, og lader det sidde i 20 min. - det er virkelig godt.

HAR DU EN FAVORITKOGEBOG?
- Michelle Kristensens „MK Bootcamp”. Her finder jeg nemme opskrifter på sund mad. Jeg elsker hendes proteinpandekager.

HAR DU EN SPORTSGADGET, DU IKKE KAN UNDVÆRE?
- Min iPhoneholder. Jeg bruger Nikes løbeapp, så jeg kan holde øje med, hvor langt jeg løber.

LIGE NU LÆSER JEG…
- „Og bjergene gav genlyd” af Khaled Hosseini - det er en helt fantastisk bog.

LIGE NU LYTTER JEG TIL…
- Jeg elsker gammel musik, så lige nu hører jeg Talking Heads, Fleetwood Mac, Simply Red, David Bowie og Nirvana.

I MIT KØLESKAB ER DER ALTID…
- Peanutbutter, blåbær, skyr, mælk og gulerødder.

I MIT KØKKEN FINDER MAN ALDRIG…
- Ost. Det har jeg ikke lært at spise.

Artiklen er oprindeligt bragt af Fitliving.

LÆS OGSÅ: Sådan kickstarter du din energi og styrker din forbrænding

LÆS OGSÅ: 20 tips, der gør dig vild med vinterløb

LÆS OGSÅ: Højt humør hele vinteren: Se her hvordan