Yahya Hassan er anholdt og sigtet i forbindelse med et skyderi søndag aften. Her ankommer politibilen med Yahya Hassan til grundlovsforhør i retten i Kannikegade, Aarhus 21. marts 2016(Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix 2016)
Yahya Hassan er anholdt og sigtet i forbindelse med et skyderi søndag aften. Her ankommer politibilen med Yahya Hassan til grundlovsforhør i retten i Kannikegade, Aarhus 21. marts 2016(Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix 2016) Foto: Mikkel Berg Pedersen

Ved du noget? Kontakt os på mail 1929@bt.dk eller send en sms til 1929

Aarhus: Digteren Yahya Hassan er i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus mandag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode søndag aften.

I grundlovsforhøret nægtede den 20-årig digter sig skyldig, og han kærede på stedet varetægtsfængslingen til landsretten.

I alt blev der affyret fem skud ved Fjældevænget i Hasle søndag aften, og en 17-årig dreng blev ramt i foden. Han er dog uden for livsfare.

Senere på aftenen blev Yahya Hassan anholdt på en adresse i Rønde.

Både anklager og forsvarer bad om lukkede døre ved grundlovsforhøret, hvilket dommeren efterkom. Derfor er det uvist, hvad Yahya Hassan har forklaret om episoden.

Der var et massivt presseopbud ved grundlovsforhøret, hvor digteren mødte op med armen i gips efter en episode for nylig, hvor han blev kørt ned. Han har selv forklaret, at han løb ud foran en bil for at slippe væk fra nogle forfølgere.

Iført sort joggingtøj og sorte klipklappere bekræftede han beredvilligt sit navn og sin fødselsdato, før dommer Mette Søgaard Vammen lukkede dørene til retsmødet.

Yahya Hassan har i den seneste tid været særdeles aktiv på de sociale medier, hvor hans adfærd på især Facebook har skabt stor debat på digterens profil.

I februar blev han sigtet for at have kørt bil i narkopåvirket tilstand. Det betød efterfølgende, at Nationalpartiet gav den 20-årige aarhusianer sparket fra partiet.

Til avisen Metroxpress sagde Hassan forleden, at han har været udsat for tre drabsforsøg inden for de seneste to måneder.

Yahya Hassan mener, det er hans islamkritiske digte, som har fået stærke kræfter i det islamiske miljø til at stræbe ham efter livet.

Yahya Hassan er anholdt og sigtet i forbindelse med et skyderi søndag aften. Her ankommer politibilen med Yahya Hassan til grundlovsforhør i retten i Kannikegade, Aarhus 21. marts 2016(Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix 2016)

I en video, som findes flere steder på nettet, og som du kan se herunder, ser man angiveligt Yahya Hassan skyde den 17-årige mand.

I videoen, som er meget mørk, hvilket gør det svært at se, hvem der er på den, kan man høre en mand med en stemme, der kan minde om Yahya Hassans, råbe. Og der finder en kort udveksling af ord sted.

»Fuck af,« råber personen, der skal være Yahya Hassan, hvortil en mand et par gange kalder på »Yahya, Yahya.«

»Jeg pløkker dig, jeg pløkker dig, mand,« råber manden, der angiveligt er Yahya Hassan, der bliver mere og mere ophidset.

 

Opdateres....

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.