Demonstrant går amok i Aarhus.
Demonstrant går amok i Aarhus. Foto: FABIAN BIMMER

83 demonstranter anholdt og tre betjente sendt på skadestuen efter sammenstød i Aarhus.

Det kom til sammenstød mellem politi og demonstranter, da omkring 100 autonome forsøgte at trænge ind til en demonstration mod islam afholdt af Danish Defense League.

Politiet lagde en jernmur mellem de to grupper af demonstranter, men det lykkedes ved 16-tiden en gruppe autonome at trænge ind i Mølleparken og kaste flasker efter anti-islamisterne.

Aarhus der ellers er kendt som Smilets By blev forvandelt til Vredens By.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Sten og flasker flyver gennem luften og midt i det hele sidder almindelige århusianere på caféerne, sagde B.T.s reporter på stedet tidligere i dag.

BURDE POLITIET HAVE DEMONSTRATIONERNE I AARHUS? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Politiet oplyser at mindst 83 personer er blevet anholdt. Omkring 50 af dem blev anholdt i et hug ved Mølleparken. De anholdte blev placeret i et såkaldt futtog, hvorefter de blev kørt væk i en politibus.

- Jeg vil ikke udelukke, at der kan komme flere anholdelser i aften eller i nat, men lige nu er der ikke noget der tyder på det. Der er stadig små grupper der driver rundt i midtbyen og vi fortsætter med at være til stede med en pæn styrke, siger pressetalsmand for Østjyllands Politi, Mogens Brøndum.

Antislamisterne gennemførte deres program med taler og blev herefter transporteret væk i en turistbus. Da bussen kørte ud blev den overdænget med sten fra autonome demonstranter.

Tre betjente måtte efter en tur forbi skadestuen efter klammeri med demonstranter.

- En betjent har fået en flænge i baghovedet efter at være blevet ramt med en sten eller en flaske. En anden har fået et slag på hagen og en tredje er blevet ramt af fyrværkeri i øjet. I alle tre tilfælde er der tale om lettere skader, fortæller Mogens Brøndum.

B.T.s reporter på stedet kunne tidligere på dagen fortælle, at en betjent måtte slå sig fri med kniplen efter at være blevet overmandet af demonstranter, der forsøgte at befri en anholdt demonstrant.

Ifølge det anti-fascistiske site Projekt Antifa har en norsk demonstrant brækket armen under en anholdelse, men det rygte kan Mogens Brøndum ikke bekræfte.

- Jeg har ikke kendskab til at nogen demonstranter skulle være kommet til skade, men vi er ikke helt færdige med at gøre anholdelserne op. Så vidt jeg er orienteret er der ikke kørt nogen demonstranter på hospitalet, siger han.

Han betegner politiets indsats som 'meget tilfredsstillende'.

Burde politiet have forbudt demonstrationerne i Aarhus for at komme på forkant med balladen?

Deltag i debatten herunder

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.