Vreden bobler i det fællesskab, hvor den dræbte knallertkører Mahmoud Hussein mindes. Flere ønsker livstid og dødsstraf til hans drabsmand, men nu maner muslimsk kvinde til besindighed.

Det voldsomme og meningsløse trafikdrab på den 16-årige Mahmoud har forplantet sig som vrede blandt de mennesker, som kendte teenagedrengen fra Mjølnerparken på Nørrebro. Minde-fællesskabet 'Hvil i fred Mahmoud' på Facebook har allerede fået opnået 2.500 'likes', men mange har svært ved at skjule vreden over den drabssigtedes handling.

En 43-årig familiefar blev sigtet for uagtsom manddrab lørdag, da han kørte den 16-årige Mahmoud Hussein ihjel på en cykelsti ved Heimdalsgade på Nørrebro i København. Han var kørt ud for at finde den unge gerningsmand, som forinden havde stjålet hans søn knallert, og da han så Mahmoud Hussein på det, der angiveligt var sønnens knallert, begyndte en flugt, som først sluttede, da den 43-årige kørte teenagedrengen over.

Flere har været forbi for at lægge blomster på cykelstien på 'den sorte plads' på Nørrebro, hvor Mahmoud Hussein blev ramt lørdag aften.
Flere har været forbi for at lægge blomster på cykelstien på 'den sorte plads' på Nørrebro, hvor Mahmoud Hussein blev ramt lørdag aften.
Vis mere

Familien til Mahmoud Hussein har ytret ønske om, at gerningsmanden får en hård straf. Fængsel for livet, og udvisning af Danmark. Og på Facebook ønsker flere det værste for den fængslede:

'Må Gud straffe ham på det hårdeste, og må staten dømme ham og give ham fængselsdom på livstid eller forvaring' skriver en, mens en anden går så langt som at ønske ham dødsstraf.

Det fik i går et kvindeligt medlem af gruppen til at mane til besindighed:

- Kære brødre og søstre. En påmindelse til mig selv først og alle andre. I stedet for at bande af manden, som har kørt vores kære bror ned, Allah yerhamo. Så lav duaa (bøn, red.) for vores bror, alt andet nytter ikke noget. Vi har ikke ret til at bande af den mand, selvom det var en tragisk ting som skete, så lad vær med at bande af ham, det får I ikke noget godt ud af, men lav så mange dua for vores bror, det er det eneste, som hjælper! Den mand er også muslim, så må Allah tilgive ham og tilgive alle os muslimer! Det var en forfærdelig ting, der skete. En påmindelse til alle unge, pas på jer selv og opfør jer ordentligt. Der kan ske masser af ting, skriver en kvinde, som blot kalder sig 'Musliim Sunnah'.

Ordene fik andre til at følge trop og opfordre til at holde en god tone på mindesiden på Facebook.

Den 16-årige Mahmoud Hussein mistede livet, da han lørdag aften blev kørt ned af en 43-årig familiefar ved Kilen ved Heimdalsgade på Nørrebro. Forinden havde den 16-årige dreng ifølge den 43-årige stjålet hans søns knallert. I dag mindes familie, venner og klassekammerater Mahmoud.
Den 16-årige Mahmoud Hussein mistede livet, da han lørdag aften blev kørt ned af en 43-årig familiefar ved Kilen ved Heimdalsgade på Nørrebro. Forinden havde den 16-årige dreng ifølge den 43-årige stjålet hans søns knallert. I dag mindes familie, venner og klassekammerater Mahmoud.
Vis mere

Både familie, venner og klassekammerater bruger det sociale medie til at mindes Mahmoud Hussein. Her skriver søsteren Amina blandt mange:

- Døden har sandelig ingen alder, en bror har i dag mistet livet, og det eneste der er godt for ham er vores Duaa (bønner, red.), mine søskende og brødre, husk vores bror Mahmoud Hussein Allah Yerhamo i jeres Duaa, skriver hun og fortsætter:

- Ved, du er det sikreste sted nu, og det er hos Allah, du kan ikke være et bedre sted end hos Allah! Jeg ved, vi en skønne dag alle mødes igen det rette sted In sha Allah.

For at ære den dræbte har mange valgt at bytte deres profilbillede ud med et billede af Mahmoud Hussein, hans dødsdato og et 'Hvil i fred bror'. Også mange bruger det sociale medie til at knytte et par ord til det, de kalder 'ufatteligt':

- Seriøst. Det her er ikke til at fatte! Allah Yerhamak Mahmoud In Shaa Allah - Du er et bedre sted nu, skriver en ung kvinde, der kendte Mahmoud.

- Kan ikke tro det, så ham i går. Det er vildt, hvordan alt kan ske, når som helst og hvor som helst, følger en anden ung kvinde op.

Den 43-årige familiefar, der søndag blev fængslet i 25 dage for uagtsom manddrab, erkender, at han kørte Mahmoud Hussein ned, men han nægter sig skyldig i drab. Han græd, da han søndag blev fremstillet i grundlovsforhør:

- Jeg ville bare skræmme dem lidt, men jeg ville jo ikke slå ihjel for en skide knallert til 3.500 kroner.

Med 'dem' henviser han til, at også Mahmoud Husseins fætter sad med på knallerten. Han blev hårdt kvæstet og er fortsat indlagt på Rigshospitalet.