Lyt til artiklen
Fyns Politi indstiller nu efterforskningen af 50-70 ghetto-unges stormløb på Odense Universitets Hospital 21. august i år. 

- Den sag er nu færdigefterforsket og afleveret til statsadvokaten. For med det materiale vi har, er der desværre ikke noget, der tyder på, at vi kan få identificeret flere end de tre, som nu sidder varetægtsfængslet, og der skal komme decideret nye oplysninger i sagen, før vi arbejder videre med den, siger Leon Sørensen, der er vicepolitikommissær ved lokalpolitiet i Odense, til BT.

Stormløbet mod hospitalet fandt sted efter en en 26-årig mand i forbindelse med Eid-festen på Vollsmose Torv blev både skudt i benet og snittet med en kniv. Den store gruppe unge fulgte med på hospitalet da den hårdt sårede mand blev hentet af ambulancen. Mens personalet måtte flygte og skjule sig, hærgede de unge hospitalets inventar med køller.Sagen eksploderede ligeledes i medierne og flere politikere var ude og tage skarp afstand fra episoden. En af dem var statsminister Helle Thorning-Schmidt:

- Det her er ikke forenelig med den måde, vi gør tingene på i Danmark, sagde hun. 

Samtidig varslede Odense Kommune, at man var parate til at tage de sociale ydelser fra kriminelle i området, idet kriminalitet ville diskvalificere een i at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. 

Men på trods af den intensive politiindsats, viser det sig altså nu, at langt størstedelen af de unge går fri. De tre personer, der trods alt er tilbageholdt i sagen, skal for retten i januar. 

Samtidig oplyser Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, der i forrige uge var i Vollsmose med integrationsudvalget, at man her fik at vide, at ingen kriminelle indtil videre er blevet trukket i sociale ydelser.

- Det her i sidste ende undergravende for retssamfundet. For hvad sker der lige næste gang politikerne farer frem med bål og brand? Ja, så trækker ballademagerne jo bare på skuldrene, fordi der alligevel intet sker, siger han. 

Han mener, regeringen nu bør lægge mere pres på politiet for at opretholde nultolerance overfor ballademagerne, gøre det muligt at udvise folk der angriber vigtige bygninger som hospitaler og endeligt, at man faktisk begynder at trække områdets kriminelle i sociale ydelser.