Flere unge gik mandag eftermiddag amok, da Rasmus Paludan mødte op i Bispehaven i Aarhus for at demonstrere.

Det fortæller Martin Frank Rasmussen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi til B.T.

»Vi var til stede grundet et valgarrangement, og i den forbindelse udviklede der sig uroligheder med nogle unge mennesker, der skød med fyrværkeri mod politiet,« fortæller vicepolitiinspektøren.

Ifølge ham er der tale om en gruppe på alt fra mellem fem til ni personer, som alle nåede at undvige lovens lange arm.

»Vi efterforsker nu sagen for at finde frem til gerningsmændene og få dem strafforfulgt,« siger Martin Frank Rasmussen.

Ifølge B.T.s oplysninger måtte politiet trække deres våben i forbindelse med urolighederne, men vicepolitiinspektører fortæller, at der var tale om gas-gevær.

»Vi skød med gas mod de unge. Det blev vi simpelthen nødt til på grund af urolighederne.«

Vicepolitiinspektøren oplyser endvidere, at politiet trak sig tilbage, da demonstrationen var overstået, og Stram Kurs-partilederen, Ramus Paludan, forlod området.

Rasmus Paludan afviser mandag aften politiets påstand om, at han selv valgte at forlade Bispehaven.

»Jeg nåede aldrig nogensinde hen til Bispehaven, fordi min gåtur forinden i Gellerupparken blev afbrudt, da nogle kastede sten efter mig, og der efterfølgende var forlydender om, at der var en person med et skydevåben i nærheden,« siger partilederen.

Han understreger endvidere, at han blev evakueret på grund af sikkerhedstruslen mod ham, hvilket medførte, at han heller ikke fik lov til at uddele valgmateriale ved Rådhuspladsen i Aarhus klokken 17.00.

»Politiet forlod stedet, fordi de ikke havde lyst til en konfrontation med de unge. Jeg tænker, det meget tydeligt viser, hvem der har magten i Aarhus Vest, og det er ikke politiet. Det er ret udemokratisk, at jeg her ni dage før valget bliver afholdt fra at føre valgkamp,« afslutter Rasmus Paludan.