Se videoen her.

Københavns Brandvæsen har nu fået bugt med de flammer, der onsdag aften hærgede en ejendom på det indre Østrebro nær Parken.

Branden fik brandvæsenet og politiet til at evakuere seks opgange på Skt. Jakobs Plads og Kirsteinsgade, da tagbranden truede med at brede sig, men næsten alle beboerne er nu tilbage i deres lejligheder.

Flammerne har også fået flere tagsten til at falde ned på gaden, hvor de har ramt en brandmand. Denne er efterfølgende blevet kørt på skadestuen, men ifølge brandmandens kolleger er han ikke kommet alvorligt til skade.

Se video fra localeyes.dk over artiklen, hvor skorstenen rammer brandbilen. SE MERE PÅ LOCALEYES.DK

Bt.dks udsendte på stedet kunne fortælle, at man kunne se røg fra bygningens tag i et stykke tid, da hun kom forbi kort efter klokken 18. Brandvæsnet var på stedet med en vogn og i gang med at sprøjte vand på, da flammerne pludselig tog fat og stod meterhøjt op af taget. Brandvæsnet trak sig her efter tilbage og opgav at få vand på ovenfra.

- Man kan høre ting en del ting, der smadrer og sprænges inde fra bygningen, fortæller bt.dks Trine Steengaard.

- På et tidspunkt faldt noget stort ned og ramte en brandbil. Det var muligvis en skorsten eller noget i den størrelsesorden. Det er en gammel bygning med mange udhæng.

Forbipasserende og beboere stod på pladsen - nogle i sutsko og med tæpper omkring sig. Lyset var gået i ejendommen, hvorefter der var blevet råbt brand og alle beboer var stormet ud. Ikke alle havde nået at få sko og jakker på.

- Der er en enkelt lejlighed øverst oppe i Skt. Jakobs Plads 1, der har så store brand- og vandskader, at den ikke længere er beboelig. Resten af lejlighederne er sluppet for skader, fortæller vagtchef Jens Christiansen til Københavns Politi.

Tagbrand

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.