Farshad Kholghi. Arkivfoto
Farshad Kholghi. Arkivfoto Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Højrefløjsdebattøren og islamkritikeren Lars Hedegaard bliver mødt med voldsom sympati på Facebook efter attentatet mod ham i hans hjem på Frederiksberg.

Sympatien væltede ind over det sociale netværk allerede få minutter efter at det blev kendt, at Hedegaard var blevet forsøgt myrdet af en person, der - forklædt som postbud - ville aflevere en pakke med en bombe. Manden med udenlandsk udseende affyrede et skud over Hedegaards hoved og prøvede at skyde igen, men pistolen jammede. Politiet jagter to gerningsmænd der flygtede gennem Zoologisk Have.

SE VIDEO FRA GERNINGSSTEDET HER

'Find dem og smid dem ud af landet. Hvornår vil I forstå det??????????' skriver komikeren og forfatteren Farshad Kholghi.

Og kollegaen Thomas Wivel skriver:

'Jeg er rystet over angrebet på Lars Hedegaard. Vi må antage, at det er baseret på hans kritik af islamisme. (Det er næppe et pakkebud der blev sur over, at Lars ikke åbnede sin dør hurtigt nok). Vi må stå stærkt sammen i forsvaret for ytring, demokratiske værdier og respekt for menneskeliv.'.

Politikere fra alle sider af Folketinget bakker også op:

'Rædselsfuldt: Hvis rygterne om attentatet mod Lars Hedegaard er sande hører alt op! Ytringsfriheden er en afgørende del af fundamentet for vores demokrati. FØJ! Det burde faktisk være sådan at folk der angriber vores demokratis fundament kunne fratages selv et statsborgerskab og landsforvises!' skriver Liberal Alliances formand Anders Samuelsen.

'Hvis der er sket et politisk motiveret mordforsøg, så er det en tragedie. Det er helt grundlæggende for et demokratisk samfund, at vi kan tænke, mene og sige hvad vi vil. Uden at skulle frygte for vores liv,' skriver Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

'Bliver virkelig bekymret for vores samfund, når man forsøger at slå folk ihjel pga. deres holdninger...!' skriver Københavns kulturborgmester Pia Allerslev.

'Der er en pest over Europa...' skriver Søren Pind (V).

'Jeg er chokeret over skudattentatet på Lars Hedegaard. Det må jeg tage kraftigt afstand fra. Jeg er ikke enig med ham i meget og viser det sig politisk motiveret, er det et anslag på demokratiet og helt helt uantageligt,' skriver Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

'Kan kun citere vores statsminister: Et angreb på Lars Hedegaard er en afskyelig handling, som jeg fordømmer på det kraftigste. Og det gør det kun værre, hvis handlingen har baggrund i et forsøg på at forhindre Lars Hedegaard i et bruge sin ytringsfrihed,, skriver Trine Bramsen (S).

'Hvis Lars Hedegaard er blevet forsøgt skudt på grund af sine politiske holdninger, må det sammen med det bestialske mordforsøg på Kurt Westergaard være det mest alvorlige politiske attentat i Danmark i 128 år. (Siden mordforsøget på Estrup i 1885). Det er virkeligt barskt, og man savner ord, der er hårde nok til at fordømme sådan en ugerning ...' skriver Rasmus Jarlov (K)

'Ytringsfriheden er en af vores vigtigste danske værdier, en værdi mange ikke kan forstå værdien af. Dermed sagt, aldrig vil forstå fundamentet i vores demokrati. Uanset om man er enig eller uenig med Lars Hedegaard, er jeg rystet over mordforsøget på Lars Hedegaard. Jeg nægter at tolerere intolerance..' skriver Fatma Øktem (V).

'Har ikke ord for, hvor træt jeg er af de venstreorienterede kulturrelativister derude, som har 'ih så ondt' af Lars Hedegaard. Well guess what, folks. Det er prisen for jeres insisterende naivitet,' skriver journalist Sosun Sendi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.