Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fire mennesker er blevet evakueret i forbindelse med brand og røgudvikling i Dehns Palæ i København. Morgentrafikken vil blive påvirket.

En kraftig røgudvikling i forbindelse med en brand i Dehns Palæ, Bredgade 54 i København, fik tidligt tirsdag politi og brandvæsen til at evakuere fire beboere i nabobygningen.

- De fire beboere er nu sendt tilbage i lejlighederne igen. Vi kender ikke årsagen til branden og mit bedste bud er, at slukningsarbejdet vil vare det meste af formiddagen, siger Københavns Politis centrale vagtleder, Tom Struve til bt.dk.

Han understreger, at ingen mennesker er kommet til skade som følge af branden.

Kl. 06.30 brændte det stadig i bygningen, hvilket betyder, at trafikken fra Kongens Nytorv vil blive omdirigeret. Hele Bredgade er afspærret.

- Derfor har vi omlagt trafikken. Kommer man fra Kongens Nytorv betyder det, at trafikken ud af byen i stedet dirigeres via Sankt Annæ Plads og Tolbodgade, siger Tom Struve.

Det kommer til at påvirke busserne 1A, 16 og 26, der alle er omlagt. For mere information hold også øje med trafikken HER

Brandalarmen i bygningen, der rummer Danmarks Apotekerforening, gik ved 03-tiden.

Da brandvæsen og politiet kom til stedet, var ilden slået op gennem bygningens tag. Men der er ikke fare for, at den vil brede sig til nabobygningerne.

- Der er dog sprængt en masse tagsten og der er formentlig også en række tagbjælker, som har lidt skade, siger Tom Struve.

Dehns Palæ blev opført i årene 1751-1755. Palæet danner pendant til Bernstorffs Palæ på den anden side af Frederiksgade og ligger nærmest klods op af Amalienborg.

/ritzau

Andre læser også