Politiet arbejder målrettet på at klarlægge en voldsom detonation, der ifølge B.T.s foreløbige oplysninger var den foreløbige kulminationen på et opgør imellem kriminelle.

I forbindelse med eksplosionen hører politiet fortsat gerne fra vidner, der måtte have set noget - eller kender til sagen, fortæller Michael Klausen, efterforskningsleder, Københavns Politi.

Eksplosionen skete natten til 25. juni omkring klokken 01.45 i området ved Århusgade og Sassnitzgade i Nordhavn. Her blev natteroen flænset af den voldsomme eksplosion, der ødelagde en bil fuldstændigt.

Samtidig blev et antal ruder i nærliggende ejendomme knust ved detonationen, der blev forstærket af, at det skete på en smal gade.

Den foreløbige efterforskning viser, der var tale om en bombe, der var placeret ved omtalte bil. Ud over, at der var tale om decideret sprængstof, vil politiet endnu ikke oplyse, hvilken type sprængstof, der blev anvendt.

Ej heller hvor stor en mængde, der eventuelt blev anvendt ved bomben, ønsker man at kommentere.

Ifølge B.T. research kan bomben være hævn i forbindelse med, at kriminelle har stjålet eller røvet parti kokain fra andre kriminelle. Det var i hvert fald ikke tilfældigt, at bomben var placeret ved netop den bil, der blev smadret ved eksplosionen, viser B.T.s oplysninger.

Hos Københavns Politi vil man ikke kommentere de omtalte oplysninger. 

Lyt her til, hvordan danske bandefolk angiveligt blev hyret til at begå lejemord i Portugal: