Lyt til artiklen

Den berygtede nye bande-gruppering Loyal to Familia har den kontroversielle politiker Wallait Khans søn i spidsen. Han er dømt for dødsvold, men er lige nu prøveløsladt.

Den ny storbande Loyal to familia, der udspringer af Blågårds Plads-grupperingen har været omgærdet af en vis mystik, når det kommer til ledelsesskikkelser og medlemmer. Men BT kan nu afsløre, at en af bandens toneangivende personer er den 26-årige Shuaib Khan.

Han er ikke en hvem som helst ung mand. Shuaib Khan er søn af den kontroversielle Wallait Khan, der sad i Borgerrepræsentationen i København frem til 2009. I 2008 fik Shuaib Khan i en alder af 21 en dom for dødsvold, begået i den berygtede festgade Jomfru Ane Gade i Aalborg. Her blev den 21-årige fotomodel William Lennon Davis dræbt af 14 knivstik samt slag med knuste flasker, stole og knytnæver.

Shuaib Khan slap med nød og næppe for at blive udvist til Pakistan, hvor hans familie stammer fra. Anklageren havde krævet en udvisning, men dommeren nøjedes med at idømme ham fængsel i otte år. En stor lettelse for Shuaib Khan, hvis største frygt ifølge sin forsvarer var at blive smidt ud af Danmark.

Sagen var et større puslespil for politiet, der endte med at tiltale fem unge for vold med døden til følge. Udover Shuaib Khan blev en 24-årig og en 27-årig idømt syv og fire års fængsel, mens en 33-årig med rocker-relationer fik seks måneders fængsel. En femte person blev frikendt.

I dag - fem år senere - er Shuaib Khan prøveløsladt efter at have udstået to tredjedele af sin straf.

Shuaib Khans far, Wallait Khan, har trukket adskillige overskrifter i sin politiske karriere, der tæller bl.a. SF og Venstre. Han har skiftet parti fire gange, forsøgt at blive viceborgmesterkandidat i Pakistan og ageret rollemodel for Venstre.

Men Wallait Khan har altid været tavs, når det gælder sin søn Shuaib Khan. I dag ønsker Wallait Khan heller ikke at kommentere sin søns aktiviteter.

- Han er en voksen mand, jeg synes ærligt talt, I skal spørge ham selv, hvad han laver, siger Wallait Khan til bt.dk.

Politiet vil ikke kommentere på hierarkiet og lederskikkelserne i banden Loyal to familia, men politiets særlige bandeenhed holder et vågent øje med grupperingen, der udspringer af Blågårdsplads på Nørrebro i København. Den gruppering har politiet tidligere beskrevet som værende bygget op omkring alder og ’kriminel karriere’.

Loyal to familia har vakt opsigt ved at være involveret i flere skyderier og knivstik de sidste to måneder, men gruppen på de omkring 50 unge markerer sig også synligt i gadebilledet iført sorte hættetrøjer med LTF trykt med store typer.

Gruppen menes at ligge i krig med Værebro-gruppen, der holder til Værebroparken i Bagsværd nord for Købehavn. Tre fra LTF er sigtet for medvirken i knivstikkeriet ved Københavns Tekniske Skole forrige mandag og for det brutale knivstikkeri på Frederiksborgvej i Københavns Nordvest-kvarter to dage forinden. LTF står ifølge BT’s oplysninger også bag en række trusler om beskyttelsespenge på bordeller i hovedstaden.

Se kort over bandekrigens udvikling siden nytår her:

Klik her for stor version (virker også på de fleste smartphones)