Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

40-årig mand tiltalt for at skubbe ekskæreste ud fra tredje sal. Han røg selv med i faldet.

Det var forsøg på manddrab, da en 40-årig mand i november kastede sin 26-årige ekskæreste ud af et vindue fra tredje sal på Godthåbsvej på Frederiksberg. Det mener statsadvokaten, som netop har rejst tiltale mod manden, der dengang kastede sig selv med i faldet.

Manden blev så ilde tilredt, at der længe var tvivl om, hvorvidt han ville få det godt nok til at kunne klare en retssag.

- Han har det så godt, at vi vurderer, at der kan gennemføres en retssag mod ham, siger anklager Line Steffensen til Ritzau.

Den 26-årige kvinde kom meget slemt til skade ved faldet. Ifølge anklageskriftet brækkede hun begge lårbensknogler, den ene arm, kraveben og brystben samt flere knogler i ansigtet. Livsfarlige kvæstelser lyder det i anklageskriftet.

Manden er også tiltalt for at have forsøgt at slå kvinden i hovedet med en jernstang, inden det dramatiske fald fra tredjesal. Det lykkedes dog kvinden at afværge slagene med hænderne, til gengæld brækkede hun fingeren.

Mens manden har siddet varetægtsfængslet, er han blevet mentalundersøgt med henblik på, om han eventuelt skulle have en behandlingsdom.

- Mentalundersøgelsen har vist, at han er egnet til almindelig straf, så påstanden bliver en fængselsstraf.

Sagen skal køre ved et nævningeting i Lyngby Ret til september. Straffen for drabsforsøg ligger normalt omkring fængsel i seks år.

/ritzau/

Andre læser også