Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

HAR DU SET NOGET ELLER HAR DU BILLEDER FRA STEDET? SÅ KONTAKT BT PÅ 1929@BT.DK

Opdatering klokken 9.28: Frakørsel 48 er på nuværende tidspunkt spærret, skriver Vejdirektoratet på Twitter. Der er ingen tidshorisont.

Aarhus: En vindmølletransport er natten til fredag kørt ind i en motorvejsbro på Herningmotorvejen. Ulykken er sket ved afkørsel 48 ved Aarhus V. Det oplyser Østjyllands Politi.

- Føreren af køretøjet har forsøgt at passere vejstykket under broen, men vognen er så blevet kilet fast under broen, der har taget skade, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Per Bennekov.

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 00.59.

Blokvognen kørte med et 43 ton tungt vindmøllenav, da den påkørte motorvejsbroen. Heldigvis havde vognen netop passeret en rundkørsel, og derfor var den ikke nået op i fart.

Østjyllands Politi er da heller ikke bange for, om broen fortsat kan benyttes af trafikanter på trods af ulykken.

- Vi har haft ingeniører ude og tilse broen, og der er ingen tvivl om, at den kan holde, siger Per Bennekov.

Politi, redningsberedskab og Vejdirektoratet er natten til fredag til stede på uheldsstedet, og frigørelsen af blokvognen er påbegyndt. Men det har lange udsigter.

- Vi har haft en redningsvogn ude, der har forsøgt at trække køretøjet fri, men det mislykkedes. Nu venter vi på, at en ny redningsvogn kommer, men den kan først være her i løbet af lørdagen, sagde vagtchefen klokken 5 fredag morgen.

Fredag middag er det endnu ikke lykkes at få fjernet det 43 tons tunge vindmøllenav fra stedet.

»Man kan ikke bare løfte 43 tons væk, så vi undersøger stadig, hvordan vi får det løst,« siger Peter Hunniche fra Østjyllands Politi til stiften.dk

Derfor er planen nu den, at man venter med at forsøge at fjerne vindmølletransporten til en gang i nat, hvor der ikke længere vil være trafik, oplyser Østjyllands Politi.

/ritzau/

Andre læser også