Tahawwur Hussain Rana
Tahawwur Hussain Rana Foto: Vera Sadock
Torsdag lokal tid vil den canadisk-pakistanske læge Tahawwur Hussain Rana få sin straf for sin medvirken til det planlagte terrorangreb mod Jyllands-Posten i 2009.

Terrorister skulle trænge ind på Jyllands-Postens lokaler ved Rådhuspladsen i København ved højlys dag, midt i arbejdstiden. De skulle tage gidsler og kæmpe til døden, når de danske indsatsstyrker kom til stedet. Journalister og andre ansatte skulle halshugges, og deres hoveder skulle smides ud af vinduet, ned på gaden. 

Det var sådan det skulle have foregået, hvis Tahawwur Hussain Rana og David Headley blandt mange andre havde gennemført deres planlagte terrorangreb mod Jyllands-Posten, efter at avisen trykte tegninger af profeten Muhammed. Det fremgår af et skrift omhandlende begrundelsen for Tahawwur Hussain Ranas kommende strafudmåling, fra anklagemyndigheden i Chicago, som BT er i besiddelse af.Tahawwur Hussain Rana og David Headley blev begge arresteret i Chicago i oktober 2009 og blev fundet skyldige i terrorisme af forskellig grad i sommeren 2011. David Headley tilstod efter sin anholdelse at have stået bag det voldsomme terrorangreb i Mumbai i 2008, hvor mere end 166 mennesker mistede livet og for bagefter at planlægge angrebet mod Jyllands-Posten. Tahawwur Hussain Rana er blevet kendt som 'terroristens hjælper' og blev ikke kendt skyldig for terrorangrebet i Mumbai, men kun for terrorplanerne mod Jyllands-Posten.  

Procedureskriftet kalder terroristernes handlinger for 'mord i rædselsvækkende høj grad' og beskriver, hvordan Tahawwur Hussain Rana efter at have hørt om terrorplanerne mod Jyllands-Posten responderede med, at 'det ville blive en kæmpe begivenhed i medierne'. På trods af sin dom i 2011 har Tahawwur Hussain Rana aldrig erkendt sin medvirken i terrorplanerne.

Anklagerne begrunder, at på grund af sagens alvorlige og voldelige grad, for at undgå at lignende ting nogensinde sker igen og for at 'yde retmæssig retfærdighed' skal den 51-årige Tahawwur Hussain Rana straffes med 360 måneders fængsel, svarende til 30 år. 

Strafudmålingen vil ske torsdag i Chicago lokal tid. Samme dag vil David Headley modtage sin dom. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.