Ukendte gerningsmænd forsøgte at sprænge en hæveautomat i Nordjylland i luften. Det er endnu uvist, om de fik penge med sig fra gerningsstedet. (Arkivfoto)
Ukendte gerningsmænd forsøgte at sprænge en hæveautomat i Nordjylland i luften. Det er endnu uvist, om de fik penge med sig fra gerningsstedet. (Arkivfoto) Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Tre gerningsmænd forsøgte at bryde ind i en hæveautomat ved at sprænge den i luften.

To gange natten til torsdag måtte Nordjyllands Politi rykke ud til lokale banker, der havde haft ubudne gæster. Tre ukendte gerningsmænd var tilsyneladende på en rundtur, hvor de forsøgte at bryde ind i hæveautomater.

Alarmen gik første gang ti minutter i to i Sparekassen Himmerland i Skørping.

- Her brækkede de en glasdør op med et koben og aktiverede alarmen, hvorefter de stak af. Tilsyneladende var det bare for få arbejdsro, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi, til bt.dk.

Et kvarter senere slog de nemlig til igen i Sparekassen Hobro i Terndrup. Her gik det anderledes voldsomt for sig. Gerningsmændene forsøgte at åbne hæveautomaten med sprængstof.

- Flere borgere i byen vågnede ved braget, og vidner så tre mænd flygte fra stedet i en sort VW passat stationcar, fortæller vagtchefen.

De flygtede ud af byen i østlig retning.

Bygningen fik store skader efter eksplosionen, og der blev fundet glasskår fra sparekassens indgangsparti op til 100 meter væk fra gerningsstedet.

Politiet er sikre på, at der er tale om de samme gerningsmænd, men det er endnu uvist, om det lykkedes gerningsmændene at få penge ud af automaten.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.