Der blev torsdag aften omkring klokken 19.30 taget dette billede af ubåden 'Nautilus' i Københavns Havn.
Der blev torsdag aften omkring klokken 19.30 taget dette billede af ubåden 'Nautilus' i Københavns Havn. Foto: Anders Valsted

Ved 19.30-tiden torsdag aften blev dette billede af den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus taget i Københavns havn. Ejeren af ubåden, opfinder Peter Madsen, er siden blev drabssigtet, efter hans passager - en svensk kvinde - natten til fredag blev meldt savnet af sin kæreste, da ubåden ikke vendte tilbage til sin kajplads.

top

I ubådens tårn ses en kvinde, som på flere punkter matcher det signalement af den savnede svensker, som Københavns Politi lidt før kl. 18 fredag sendte ud i en pressemeddelelse. I den beskrives kvinden som 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Hun var iført en orange bluse med lange ærmer, skriver politiet, og bar en sort/hvid, blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Raketbygger Peter Madsens ubåd er meldt savnet

Politiet har i en pressemeddelelse fortalt nærmere om efterforskningen og omstændighederne, men de kommer ikke ind på, om der er blevet fundet et lig. De skriver blot, at de gerne vil i kontakt med vidner, der kan tænkes at have set ubåden forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme til Refshaleøen omkring kl. 22.30, hvor Peter Madsen hævder at have sat den savnede svenske kvinde af tæt på restaurationen 'Halvandet'.

Da ubåden fredag formiddag blev spottet og senere sank, var det kun ejeren af fartøjet, Peter Madsen, der blev reddet ombord.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.