En vild kænguru er stadig på fri springtur efter at være hoppet væk fra sin ejer på Lolland fredag formiddag. Den har været meldt savnet i et døgn nu, men det har ikke givet pote.

- Den er stadig på fri fod derude, og det kan godt tage lang tid, før man fanger den igen. Man har erfaring for, at den kan blive længe væk i naturen, og vi har før haft kænguruer, der er væk i flere uger. De kan blive set, men er så langt væk, når vi ankommer, meddeler vagtchefen Tom Stysiek, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til bt.dk.

Han advarer om ikke at ty til selvtægt og forsøge at fange den vilde kænguru.

- Nej, den er ikke bare lige sådan at fastholde, og den skal også fanges på en human måde, så den ikke kommer til skade, men så alle parter er tilfredse. Den skal ikke opfattes som farlig, men det er klart, at hvis den føler sig truet, vil den forsvare sig, lyder det fra vagtchefen.

Kænguruen er privatejet og er sluppet fri under en flytning i Øster-Ulslev i Guldborgsund Kommune fredag formiddag.

Kænguruen er vildtfarvet og cirka en halv meter høj. Den er ikke tam, så det er vigtigt at kontakte politiet, hvis man ser den hoppe rundt.

Flere kænguru-flugter

Det er ikke første gang, at en kænguru er sluppet løs øst for Storebælt.

To kænguruer brød 8. maj ud af deres indhegning i Slagelse-området, og pungdyrene, der oprindeligt stammer fra Australien, tilbragte flere uger i den danske natur.

- Jeg er ret sikker på, at det ikke er den samme kænguru, der er løs igen, men det vigtige for politiet er, at dyret kommer sikkert hjem igen, siger vagtchef Bo Georg Petersen til BNB.

Hvis du ser den undslupne »Aussie«, kan oplysninger gives videre til Sydsjællands Politi på telefon 114.