Mindst 214 sexovergreb, hvor af mindst ét var mod et døende barn. Så mange anmeldelser om sexmisbrug har britisk politi nu fået mod den omdiskuterede og afdøde BBC-vært, Jimmy Savile, der mistænkes for at stå bag det mest omfattende tilfælde af pædofili i Storbritanniens historie.

Afsløringen af Jimmy Saviles skandaløse liv kom frem i de britiske medier sidste år, og siden har det væltet ind med henvendelser hos det britiske politi. Fredag formiddag afslørede politiet, at de mere end 600 henvendelser har resulteret i 214 konkrete anmeldelser om sexmisbrug.

Over en periode på 50 år er Savile blandt andet mistænkt for at have misbrugt flere end 90 børn og unge under 16 år. Hele 18 af overgrebene er sket på børn under 10 år, hvor det yngste offer var otte år, mens 34 personer har anmeldt Savile for voldtægt. Det skriver Sky News.


Mindst ét af overgrebene skulle være sket på et hospice, hvor en besøgende til et døende barn skulle være blevet misbrugt, skriver The Guardian. Flertallet af de resterende overgreb skete på hospitaler, hvor blandt andet også et døende barn blev misbrugt af Savile. Et af hospitalerne var Broadmoor Hospital, hvor Savile på et tidspunkt arbejdede.

De mange overgreb er sket over hele Storbritannien, og anmeldelserne er fordelt på 28 politikredse. Overgrebene skete i perioden fra 1955 til 2009, og omfanget af den groteske sag gør den, ifølge britisk politi, til den mest omfattende overgrebssag i Storbritanniens historie.

Ifølge politiet skete de fleste af overgrebene i perioden mellem 1966 og 1976, da Savile var mellem 40 og 50 år. Omkring 73 procent af overgrene var mod børn og unge år, mens de resterende 27 procent var mod voksne.

Flere af ofrene har ifølge Sky News udtalt, at årsagen til, at de ikke tidligere anmeldte sexovergrebene var, fordi de troede, de var alene. Havde de vist at andre også var blevet misbrugt af manden, så havde de givet sig til kende før.

Jimmy Savile, der som 84-årig døde i oktober 2011, var en kæmpe tv-stjerne i Storbritannien. Han var særligt kendt for fra 1959 til 2006 at være vært på det populære musikprogram Top of The Pops. I løbet af sin karriere indsamlede og donerede han et stort millionbeløb til velgørenhed. 

Mens der flere år før Jimmy Saviles død florerede rygter om, at han var glad lidt for glad for små børn, og der angiveligt også blev indgivet tre anmeldelser til politiet, så tog politiet ikke sagen alvorligt. Først efter Saviles død tog anklagerne for alvor fart, da tv-kanalen ITV 1 i oktober sidste år udsendte en dokumentar om 'den anden side af Jimmy Savile', hvor op mod ti kvinder beskyldte ham for at have misbrugt dem seksuelt.

Sagen har vakt stor bestyrtelse i Storbritiannien.

- Det er klart, at Jimmy Savile snedigt har bygget hele sit liv omkring det at få adgang til sårbare børn. Han var en ond og manipulerende mand, siger Peter Watt fra organisationen mod børnemisbrug NSPCC til Sky News. 

Storbritanniens premierminister David Cameron er chokeret over de nye oplysninger om antallet af anklager mod Savile, som politiet har fremlagt fredag.

- Dette er yderligere forfærdelige beskyldninger Hvad der kræves, er, at alle de involverede organisation skal undersøge, hvad der er gået galt og kommer til bund i det, siger Camerons talsmand.