Lyt til artiklen

I sidste uge tog drabssagen mod en 30-årig mand en voldsom drejning, da flere centrale vidner pludselig fortalte, at de var blevet presset af en lokal imam til at angive den 30-årige som drabsmand. Nu skal imamen forklare sig i Retten i Aarhus.

På baggrund af de nye forklaringer i sagen er han nemlig nu blevet indkaldt som vidne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi. Det betyder, at han fredag skal afgive forklaring.

»Han er jo omtalt i sagen, så det er vores vurdering, at han også har noget at oplyse,« siger specialanklager Dorthe Lysgaard til B.T. Aarhus.

Anklagemyndighedens opfattelse er fortsat, at det er den 30-årige mand, som lige nu sidder på anklagebænken tiltalt for skuddrabet på den 21-årige mand, der 25. september sidste år mistede livet i Aarhus Vest, som er gerningsmanden, men imamen har nu fået så central en rolle i sagen, at det er nødvendigt, at han også vidner.

»Jeg søger jo at få belyst, hvordan situationen har været,« siger Dorthe Lysgaard, som fortsat holder kortene tæt ind til kroppen.

Den 8. oktober, cirka to uger efter drabet på den 21-årige, gik seks unge mænd sammen med imamen og den afdødes far til politiet og fortalte, at det var den 30-årige, som stod bag skuddrabet på deres 21-årige ven.

Det er den forklaring, som de nu skiftevis trækker tilbage. Indtil videre har fire af mændene i retten fortalt, at det var imamen, som pressede dem til at angive den 30-årige, som de også er venner med.

»Han pressede ord ind i min mund: 'I skal gå ind og sige, at det er ham, ellers får I et langt og ulykkeligt liv',« lød det fra en af de unge mænd, da han afgav sin forklaring.

B.T. Aarhus følger sagen.