Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Lars Rivers

Mand forsøgte at lokke ni årig dreng ind i bil

I mandags mellem klokken 13 og 13.30 kom en ni-årig dreng gående alene på Digevej i Tønder, da en bordeaux farvet bil standsede ud for ham. I bilen sad en mand, som spurgte drengen, om 'han ville køres hjem eller have et lift'.

Men den ni-årige dreng har hørt godt efter, hvad hans forældre har fortalt ham. Drengen sagde nemlig nej, fordi han ikke kendte manden og fortsatte med at gå videre ad Digevej.

Det var åbenbart ikke et svar, som den enlige mand i bilen syntes om. Han fulgte nemlig efter drengen i bil, indtil han åbenbart opgav sit forehavende og forsvandt af Digevej mod Carstensgade.

Umiddelbart er koblingen mellem de to sexmisbrugssager mod to småpiger på Fyn i sidste måned klar. Her var der også tale om en mand, som kørte i en bordeaux farvet personbil. Men sådan ser politiet ikke på det.

- Ifølge signalementet skulle der ikke være tale om den samme mand. Vi forelagde sagen for Fyns Politi mandag aften, og her mener man ikke, signalementet passer på deres mand, siger Svend Erik Paulsen, politikommisær fra lokalpolitiet i Tønder.

Men ellers er fremgangsmåden den samme, som den sexkrænkeren fra Fyn brugte. Her kom han også kørende i bil, og lokkede de to småpiger ind i sin bil. Herefter han kørte lidt rundt med dem, indtil han misbrugte dem seksuelt inde i bilen.

- Det kan være et tilfælde, at sagen ligner den fra Fyn. Derfor er vi også interesseret i at høre fra folk, som har set noget, siger Svend Erik Paulsen og tilføjer:

- Det kan jo også være helt uskyldigt, så manden melder sig selv.

Politikommissæren oplyser, at der foregår yderligere efterforskning af sagen, der naturligvis har opskræmt beboerne i Tønder.

- Og vi skal også snakke yderligere med drengen, siger Svend Erik Paulsen.

Drengen har beskrevet manden som ukendt af alder. Han havde skæg, var iført en sort- og hvidstribet skjorte og talte dansk, men ikke sønderjysk. På bilens forreste passagersæde lå en lysere blå jakke.

Bilen beskrives som en mindre bordeaux farvet personbil med bagklap.

De to sager fra Fyn foregik i oktober og november. Den første sag skete da den pædofile gerningsmand slog til i den lille sydfynske landsby Øster Skerninge fredag den 26. oktober mod en 11-årige pige, netop som hun var steget af skolebussen.

Anden gang gerningsmanden slog til, var på Østfyn den 14. november. Her blev en 10 år gammel pige, som var på cykel på vej hjem fra SFO'en ved Refsvindinge Friskole, kidnappet blot et par hundrede meter fra sit hjem og efterfølgende sexmisbrugt.

Det er fastslået, at gerningsmanden er den samme, og begge piger har beskrevet bilen, han kørte i, som rød eller rødlig og af ældre model.

Selve gerningsstedet har hver gang været bilens bagsæde, og pigerne er begge blevet bundet med røde eller grønne strips af den pædofile og endnu ukendte sexkrænker.

Fyns Politi har indtil nu fået omkring et tusind henvendelser fra borgerne. Langt de fleste tips drejer sig om mulige gerningsmænd på Fyn, men efterforskerne har også fået tip fra både Jylland og Sjælland.

Alle, der måtte have bemærket manden eller bilen mandag den 10. december i tidsrummet omkring kl. 13.00 til 13.30 opfordres til at rette henvendelse til Syd- og Sønderjyllands politi på tlf. 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.